Határidős feladat miatt rendkívüli ülést kellene tartania január 14-én városunk képviselő-testületének. A veszélyhelyzeti szabályozás miatt azonban ezúttal is dr. Fülöp György polgármesterre hárul a döntés felelőssége.

A 2020. évi C. törvény az egészségügyi szolgálati jogviszonyról a Tiszaújváros Városi Rendelőintézet fenntartója számára is feladatokat ad, ez pedig városunk önkormányzata.
Lapunk kérdésére dr. Fülöp György polgármester elmondta, hogy a rendelőintézetben dolgozó közalkalmazottak továbbfoglalkoztatásával kapcsolatban kell majd döntéseket hoznia, melyek alapvetően érintik az orvosokat, az egészségügyi szakdolgozókat és nem szakdolgozókat is, hiszen egy új egészségügyi szolgálati jogviszony jön létre.
- Érinti majd a városi ügyelet rendszerét is - mondta a polgármester -, az új jogszabály szerint ugyanis a rendelőintézet ezt nem tudja szervezni, így Tiszaújváros önkormányzata vállalja magára, hogy közvetlenül mi szervezzük az ügyeletet. Reményeim szerint az állampolgárok ebből semmit nem fognak észrevenni, gyakorlatilag ez egy jogtechnikai változás. Ez egyelőre átmeneti, később meglátjuk, hogyan folytatódik az egészségügy átszervezése.
Március elsejétől már az új módon kell a rendelőintézetnek működnie, de már most meg kell hozni a szükséges döntéseket, hogy az érintett munkavállalókat időben tájékoztatni tudják az új jogviszony részleteiről.
fp


Content of popup