2020, az év, ami elé nagy reményekkel néztünk. A számmisztika is különlegesnek szánta a múlt évet. A numerológus azt számolta ki a két nullából és a két kettesből, hogy sok kihívással kell majd megküzdenünk. Hát bejött!
A tarotjóslás szerint könnyebbre kellett volna fordulnia az életünknek tavaly. Na, ez nem jött be! Nyakunkba szakadt a koronavírus, természeti katasztrófák jöttek, földrengések, villámárvizek szerte a világban. Aki eddig fogadalom vagy kívánság nélkül lépett ki az óév kapuján, talán most ő is valami jobbért fohászkodott az új év küszöbén. A városlakókat mi is erről kérdeztük az utcát járva.

 

Majoros Valéria
thumb kr majorosSzeretném, ha a vírus eltűnne, és könnyebb lenne az életünk az elkövetkező hónapokban, én már nagyon várom ezt, és reménykedem benne, hogy végre így is lesz. Attól lennék boldog, ha kimehetnék az emberek közé, együtt lehetnénk azokkal, akikkel hónapok óta nem találkozunk, újra nyitnának a színházak, lehetnének összejövetelek, lehetne utazni, szóval minden, ami nem volt a tavalyi évben.

 

Bernát Istvánné
thumb kr bernatElég jól indult az új év, van munkahelyem, a családomnak is, és nem beteg senki. Egészséget kívánok magamnak, mert év végén egészségben szeretnék nyugdíjba menni. A vírus sok nehézséget okozott, az átállás, hogy korlátozva voltunk, a lelkem bírja még, de lassan elég volt.

 

Hajdúné
thumb kr hajduneÉppen költözünk Budapestre az unokák, gyerek miatt, úgy döntöttünk, hogy utánuk megyünk. Nem könnyű, hiszen 50 éve itt élünk, nagyon nehezen hagyjuk itt a várost, most még tudunk nekik segíteni. Nehéz lesz elmenni ebből a nagyon nyugodt, csendes kisvárosból a pörgősebb, zajosabb fővárosba, bár lassan hozzászoktattuk magunkat, hiszen 2-3 hetente utazunk fel a gyerekekhez. Ez az új év egyik legfontosabb eseménye a családunkban, jó lenne, ha lenne mellé még egészség és legyünk túl végre ezen a vírushelyzeten.Hajdúné
Éppen költözünk Budapestre az unokák, gyerek miatt, úgy döntöttünk, hogy utánuk megyünk. Nem könnyű, hiszen 50 éve itt élünk, nagyon nehezen hagyjuk itt a várost, most még tudunk nekik segíteni. Nehéz lesz elmenni ebből a nagyon nyugodt, csendes kisvárosból a pörgősebb, zajosabb fővárosba, bár lassan hozzászoktattuk magunkat, hiszen 2-3 hetente utazunk fel a gyerekekhez. Ez az új év egyik legfontosabb eseménye a családunkban, jó lenne, ha lenne mellé még egészség és legyünk túl végre ezen a vírushelyzeten.

 

Kiss Kálmán
thumb kr kiskalmanAz idei év elég jól indult, bár még csak az elején vagyunk. Jó lenne, ha idén jobban összefognának az emberek, jó lenne, ha nem lenne ennyi korlátozás, és nem engednénk meg a kormánynak, hogy olyan keretek közé kerüljünk, amibe nem szeretnénk. Amire igazából vágyok az, hogy ismertebb legyek a zene világában. Bár nincs kiadott számom, de szövegeket írok. Szerintem a mai feltörekvő előadóművészek nem adnak hangot azoknak a dolgoknak, amire oda lehetne figyelni, pedig a zenészeket a modern kor költőinek szokták titulálni, amit ki kellene használniuk.

 

Tóth Sándorné
thumb kr tothneSajnos betegséggel indult az új esztendőnk, de ‚hál istennek már javulóban van, reméljük sokkal jobb lesz ez az év, várjuk, hogy végre eltűnjön a vírus, mert az viselt meg bennünket leginkább 2020-ban. A lényeg, hogy legyen egészségünk, békesség a családban és élvezhessük a nyudíjas éveinket a családunk körében. Fogadalmat nem tettünk szilveszter éjjelén, hisz amit be kell tartani, azt úgyis betartjuk. Annak örülünk, hogy együtt lehetünk mindannyian a családommal, mert a gyerekeim is itt élnek a városban, jó a viszonyunk. Szeretném, hogy így maradjon minden, ahogy eddig, ennél több nem kell.

 

Györki József
thumb kr gyorkiReggel hét órától kint vagyunk a közterületeken, de ‚hál istennek van munkánk, nem unatkozunk. Január 4-én volt idén az első munkanapunk, majd meglátjuk, hogy alakul az év, mert semmi nem biztos, mindig volt valami az országban 2020-ban, de reménykedünk mindig egy jobban.


Content of popup