Dr. Koncz Zsófia
(FIDESZ-KDNP)

Tisztelt Választópolgárok, Kedves Tiszaújvárosiak!
Hálás vagyok, hogy együtt folytatjuk a megkezdett munkát!
A kampány elején első számú célként tűztem ki, hogy mind a 42 településre ellátogatok, hiszen a személyes találkozásokat semmivel sem lehet pótolni. Az ilyen alkalmak jó lehetőséget biztosítottak arra, hogy beszélgessek a települések lehetőségeiről, jövőjéről és azokról a problémákról, amelyeket mindenképpen orvosolni kell. Végig hittem abban, hogy az őszinte, emberi szó csodákra képes, és az elmúlt két hónap kemény munkája meghozza majd a gyümölcsét.
Október 11-én a választók döntöttek!
Az adatok több mint 99%-os feldolgozottságnál a választók 50.87%-a szavazott számomra bizalmat, amely eredmény egy óriási siker - hiszen a választókerületben még sohasem tudtunk 50 % feletti támogatást elérni.
A megkezdett munka folytatása előtt a szó most a köszöneté!
Köszönöm mindazoknak, akik szavazatukkal támogattak, és azoknak is, akik éltek állampolgári jogukkal, de más jelöltre voksoltak - őket is szeretném képviselni a Parlamentben!

Köszönöm munkatársaimnak és segítőimnek, akik az elmúlt 2 hónapban mindent megtettek a sikerért, valamint családomnak és barátaimnak, hogy mindig védő támaszt nyújtottak.
A jövőben azért fogok dolgozni, hogy Tiszaújvárosban is tovább folytatódjon a munkahelyteremtés, a kerékpárutak bővítésével pedig még biztonságosabb lehessen a közlekedés az itt élők számára.

 

Bíró László
(Párbeszéd, MSZP, DK, Momentum, LMP)

Bár a választást nem sikerült megnyernünk, de az, hogy Tiszaújvárosban ilyen mértékű támogatást kaptam, vagy Szerencsen ennyire szoros volt az eredmény az ellenfelemmel, azt mutatja, hogy az emberek nyitottak az ellenzéki összefogásra, így ezen az úton kell továbbmenni. Az eddig sem volt kérdés, hogy mi a véleménye a térségnek a kormánypártról: tapasztaltuk, mennyire elegük van az arroganciából és a hazugságokból, de azt is, mekkora a félelem és a kiszolgáltatottság. Az utolsó héten falvakról-falvakra jártunk fórumozni, saját szemünkkel láttuk, hogyan fotózzák a jelenlévőket megfélemlítés gyanánt. Arról is nagyon sok visszajelzést kaptunk, hogyan buszoztatták az embereket szavazni, és fotók készültek október 11-i krumpliosztásról is. Erre egyetlen ellenszert tudunk csak - a következő két évben sem lesz nagyobb a jólét, nem tudjuk felszámolni a kiszolgáltatottságukat - az ellenszer a nagyobb részvételi arány. Azoknak kell eldönteni a választást, akik anyagilag függetlenek a kormánytól, akik szabadon dönthetnek a jövőjükről. Ezt a Dávid-Góliát harcot most Góliát nyerte, de úgy, hogy minden erejüket ide összpontosították. 2022-ben 106 választókerületben kell megmérkőzniük velünk, 2022-ben már nem lehet vezető hír minden nap ugyanaz a jelölt. Mi viszont képesek leszünk ennyi helyen jelen lenni, hiszen az összefogás sikeres volt, az ellenzéki pártok közötti határok elmosódtak, kijöttünk a lövészárkokból, az eredmény pedig azt mutatja, vevők erre azok az emberek, akik egy reményteljesebb jövőben hisznek.

 

Tóth Ádám
(független)

Először is köszönöm mindenkinek, hogy elmentek szavazni, annak a közel 1000 embernek, aki minket tisztelt meg bizalmával, üzenem, hogy nagyon hálásak vagyunk nekik. Köszönöm az elképesztő munkát és a támogatást az IgenSzolidaritásnak is! A választás nekünk megmutatta, hogy elvi, erkölcsi minimum nélkül nincs értelme politizálni, előválasztással ez az időközi nyerhető lett volna! Úgy látom, hogy a jó jelölt és a párt programja, együttesen járult hozzá a 2,23%-os eredményhez. Az elmúlt 30 évben ilyen rövid idő alatt más politikai párt mint az IgenSzolidaritás nem tudott ilyen eredményt felmutatni. Egy példa: Székely Sándorral, az IgenSzolidaritás országgyűlési képviselőjével határozati javaslatot adtam be a rendvédelmi dolgozók fizetése, nyugdíja és az életpályamodell rendezése érdekében - ez az, amit botrányosan elvett és átalakított ez a kormány néhány éve.
Én már készülök 2022-re, illetve a minden reményem szerint a következő évben megtartandó előválasztásra. Azt gondolom, egy jelölt csak úgy válhat igazán legitimmé, ha előválasztáson az emberek - nem pedig a hat párt, hanem a választók - többsége nyilvánítja ki, hogy ki legyen a jelölt: kit szeretnének, kit tartanak alkalmasnak.
Ismerem és szeretem ezt a zempléni körzetemet, igyekeztem mind a 42 településre eljutni, és ígérem: folytatom a munkát és hiszek a személyes kapcsolatok varázserejében! Bárki számára állok rendelkezésre a már ismert elérhetőségeimen!


Content of popup