thumb kr ingatlan 1Majálist tartott a Festék csodák a hétvégén. Az üzlet a Tiszaújvárosi Ipari Parkban akciókkal, újdonságok bemutatásával várta az érdeklődőket. De nem csak a felnőtteket várták az üzlet előtti parkolóba. Amíg a szülők tájékozódtak az újdonságokról, a gyerekek sem unatkoztak, pónit simogattak és ugráló várban játszhattak.
- Azt gondolom a mi feladatunk a kereskedelem mellett a szolgáltatás is - mondta Taskó István, a Festék csodák ügyvezető igazgatója. - Fontosnak tartom, hogy a vásárlókat megfelelően tájékoztassuk, hiszen csak akkor fognak hozzánk bizalommal fordulni. Most különösen fontos nekünk, kereskedőknek a szerepünk, hiszen tudjuk, hogy egyre nagyobb szakemberhiány sújtja az építőipart, így sokszor az ingatlantulajdonosoknak saját maguknak kell azokat a kivitelezéseket elvégezni, amit jobb esetben a burkolónak vagy a festőnek kellene. Sokszor a tulajdonos nem is tud máshoz fordulni felújítási tanácsért, csak a kereskedőhöz. A tapasztalatok egyre inkább azt mutatják, hogy szerencsére az emberek megveszik a minőségi alapanyagokat a felújítási, bővítési munkálatokhoz. Nem az a cél, hogy kevés pénzből épüljön, szépüljön a ház, a lakás, hanem, az hogy tartós és jó minőségű anyagokból készüljön.
Tiszaújvárosban, bár elvétve akadnak még használt eladó, kiadó ingatlanok, de egyre kevesebb a kínálat, a kereslet pedig folyamatosan nő.
thumb kr ingatlan 2- Jelenleg mindössze három újépítésű lakás vár gazdára a tiszaújvárosi ingatlanpiacon - tudtuk meg Kormos Attilától, a Tisza Ingatlan és Hitelközvetítő Kft. ügyvezető igazgatójától. - A kínálat nagyon nincs összhangban a kereslettel, és ennek köszönhető, hogy igencsak elszabadultak az ingatlanárak a városban. Természetesen a bevezetett Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) is megtette hatását, de Tiszaújvárosban az is nehezíti a helyzetet, hogy az óriási beruházások rengeteg munkaerőt vonzanak ide. Százasával érkeznek majd a MOL-nak dolgozó, gyárat építő munkavállalók, akik elsősorban itt a városban szeretnének albérletet találni. Ez hatalmas feladat, hiszen emlékszünk rá, hogy közel két évvel ezelőtt a gumigyár építésére érkező dolgozók elszállásolása is problémát okozott. Most pedig az akkori dolgozói létszámnak a többszöröse érkezik. Nagyon sokan befektetés céljából vásárolnak ingatlant. Volt például egy budapesti cég, amelyik ötösével vásárolta a lakásokat. Ezért vannak nehéz helyzetben a városi vásárlók, akik saját használatra szeretnének lakást, házat venni, mert vagy nincs, vagy csillagászati áron juthatnának hozzá. A városban a négyzetméter árak nagyon bő skálán mozognak. A legolcsóbb ingatlanok 230-240 ezer forintos négyzetméter áron kelnek el, a legdrágábbaknak pedig több mint 400 ezer forint a négyzetméter ára. Én azt szoktam ajánlani, hogy inkább olyan ingatlant vásároljon a vevő, amit fel kell újítani, hiszen akkor a saját igényeire alakítja a lakást, de persze ehhez szükség van pénzre, időre és nem utolsó sorban szakemberekre. Akadnak természetesen olyan vásárlók is, akik azt mondják, hogy inkább drágábban jobbat vesz, mert nincs kapacitása, ideje felújítani.
Akik befektetésből ingatlant vásárolnak, többnyire készpénzzel fizetnek, a hitelkonstrukciók is kedvezőek.
- Annak ellenére, hogy már egészen minimális feltételekkel, 130 ezer forintos nettó jövedelemmel és három hónapos munkaviszonnyal lehet hitelt igényelni, az a tapasztalat, hogy óvatosak az emberek - nyilatkozta lapunknak Bóta Anita, a Budapest Bank fiókvezetője. - A kiszámíthatóbb konstrukciókban gondolkodnak, hosszabb, öt-, tízéves futamidőket választanak az ügyfelek. A leggyakrabban lakásvásárlásra vesznek fel hitelt az emberek, de a felújítási és bővítési hitelek is népszerűek. Felújításra fordíthatók a szabad felhasználású hitelek is, de elérhetők nálunk az úgynevezett energetikai hitelek is, amit akár nyílászáró- vagy kazáncserére is fel lehet használni. Ehhez a kamatmentes hitelhez mindössze 20 százalékos önerő szükséges.
ema

thumb kr jobbikCsaládi napot tartott a hétvégén a Jobbik helyi szervezete a Tisza-szigeten. A szórakozás mellett a fő téma a május 26-ai európai parlamenti választások voltak.
A párt fontos feladatának a migrációval szembeni hatékony szembeszállást tartja. Erről és a béruniós programról is beszélt Sneider Tamás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, aki meghívott vendégként vett részt a szombati eseményen, előtte pedig utcafórumot tartott a Tisza ABC előtt.
- Elmondható, hogy a Jobbik programja szinte a tiszaújvárosiakra íródott - nyilatkozta lapunknak az elnök. - Jól látható, hogy országos és helyi szinten is egyre több munkavállaló hagyja el hazánkat az alacsony bérek miatt. A másik oldalon pedig több ezer migráns munkás érkezik a térségbe. Ezért a Jobbik azt üzeni a választópolgárainknak, hogy május 26-án, vasárnap menjenek el szavazni és juttassanak be minél több jobbikos képviselőt az Európa Parlamentbe, hogy dolgozhassunk azért, hogy a bérfelzárkóztatási programunk valóra váljon. Miszerint a magyar fizetéseket közelíteni kell a nyugati bérekhez, hogy a szeretteinknek ne kelljen kimenni külföldre, és helyettük ne hozzanak idegeneket Magyarországra - mondta az elnök.
Ema

thumb kr veszelyesSikeresnek nevezhető az önkormányzat és az Ecomissio Kft. idei első veszélyes-hulladék begyűjtési akciója. Négy nap alatt kilenc tonna veszélyes anyagtól szabadult meg a lakosság, illetve néhány intézmény.
Április első négy napján más-más helyszínen várták az Ecomissio konténerei, hogy megtöltsék őket. Nem hiába, hiszen 9.008 kg veszélyes hulladék gyűlt össze.
Ennek több mint egyharmadát (3.210 kg) az elektronikai berendezések adták. Meglepően sok - 2.020 kg - gyűlt össze festékekből, azok göngyölegeiből, s a leadott autógumi is közelített a 2 tonnához (1.890 kg). Még egy hulladékféleség érte el a tonnás nagyságrendet, háztartási vegyszerekből és azok csomagolóanyagaiból 1.110 kg gyűlt össze. További egy hulladékfajta ért el tetemes mennyiséget, háztartási olajból, zsírból 710 kg-ot adtak le.
Ezután már kis tételek következnek: elem, akkumulátor (34 kg), növényvédő szerek (20 kg), fénycsövek (14 kg). Ritkán fordul elő, hogy valamilyen hulladékból „egy szemet” se adjanak le, ezt most két hulladékfajta is produkálta, a fáradt motorolaj, illetve a kozmetikumok.
Az első negyedéves begyűjtés, megsemmisítés mintegy nettó 740 ezer forintba kerül. Az Ecomissio ugyanakkor éves szinten 1 millió forintos támogatást ad a „Zöldülő Tiszaújváros” programra.
f.l.

thumb kr utlezarasTisztelt Városlakók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. május 25-én, szombaton 13:00 - 18:00-ig, míg május 26-án, vasárnap 9:00 - 17:00-ig bonyolítjuk le a XXVIII. Tisza Triatlon versenyt.
A verseny központja a termálfürdőben lesz. A verseny kerékpáros számát a Lévay (a Spar és a Szent István úti körforgalom között) - a Szent István (a körforgalomtól az Örösi útig) , az Örösi és a Kesznyéteni utakon rendezzük meg. Kérjük, hogy ezen az útvonalon a fent jelzett időpontokban ne parkoljon, és ne közlekedjen, hogy a versenyt balesetmentesen tudjuk lebonyolítani. A Lévay és Szent István úton a keresztirányú áthaladást átengedő pontokon biztosítjuk.

A verseny futószámát a termálfürdő és a tiszaszederkényi volt általános iskola közötti útszakaszon bonyolítjuk le, ezért kérjük, hogy ezt az útvonalat a verseny ideje alatt ne használják.
Kerülési lehetőség az ipari parkon keresztül lehetséges

ÚTLEZÁRÁSOK:
Szombaton ( 2019. május 25.)
Lévay út, Szent István út, Örösi út és Kesznyéteni út 13:00-tól 18:00-ig.

Vasárnap (2019. május 26.)
Lévay út: 09:00 - 17:00, Szent István út: 09:10 - 17:00, Örösi út és Kesznyéteni út: 09:40 - 17:00.

Mindkét napon rendezők és rendőrök fogják irányítani a forgalmat, és igény esetén további információval fogják Önöket ellátni. Kérjük, hogy együttműködésükkel segítsék a rendezvény sikeres lebonyolítását.
Mindkét napon állandó, rendőri irányítással történő áthaladást biztosítunk:
• a Kertvárosból a régi városrészbe a Bethlen Gábor út és Lévay út kereszteződésében (református templom, Castello Cukrászda)
• a Kertváros keleti és nyugati része között, a Margit sétány és a Szent István út kereszteződésében
• Tiszaszederkény és Tiszaújváros között

Külön felhívjuk a SPAR-vásárlók figyelmét, hogy a verseny ideje alatt az áruházhoz legközelebb a Sajó úton tudnak parkolni.

Bízunk megértésükben, és köszönjük, ha türelmükkel hozzájárulnak immár 28. éves rendezvényünk sikeres lebonyolításához!

Tisztelettel:
Lehmann Tibor
a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnöke
főrendező


Content of popup