thumb kr pb 1Újra kinyitottak az óvodák és a bölcsőde, sok szolgáltató döntött úgy, kinyitja ajtaját a látogatók, vevők, érdeklődők előtt. Lassan újra a régi kerékvágásban működik a világ, de a járványveszély még mindig tart. A Prevenciós Bizottság továbbra is minden nap ülésezik, és meghozza a szükséges döntéseket.

Dr. Fülöp György polgármester egy hete arról tájékoztatta a városlakókat, hogy a poliol beruházás területére új munkavállalók érkeztek, többségében román nemzetiségűek. A MOL Petrolkémia Zrt. tájékoztatása szerint mindannyian egészségesek, de a biztonsági előírásoknak megfelelően csak a kéthetes karantén letöltése után állhatnak munkába, addig elkülönítve szállásolják el őket.
thumb kr pb 3jo- A nyitott kommunikáció jegyében, egyeztetve a MOL Petrolkémia Zrt.-vel, az elkövetkezendő időszakban a Cityapp-on keresztül tájékoztató üzeneteket küldünk önöknek arra vonatkozóan, hogy hol történnek majd üzemleállások - mondta a polgármester -, mindezt azért, hogy senki ne ijedjen meg és legyen tisztában azzal, hogy ez egyfajta technológiai szükségszerűség. (Tájékoztató a leállásokról lapunk 2. oldalán.)
A legtöbbeket érintő változás, hogy hétfőtől újraindult a bölcsőde és az óvodák.
- Az épületeket szakszerűen fertőtlenítették, elindulnak a konyhák, az udvarokat, játszótereket is fertőtlenítették és felkészítették arra, hogy a gyermekek újra igénybe fogják venni. A járványhelyzet továbbra is fennáll, a szülőknek lehetőségük és joguk van úgy dönteni, hogy nem viszik bölcsődébe, óvodába a gyerekeket - fogalmazott a polgármester, aki hozzátette, hogy az ALTEO Nyrt. által korábban felajánlott egyszer használatos maszkokból 1500 darabot átadnak a napközi otthonos óvodának. (Örömteli újranyitás - cikkünk az 5. oldalon.)
A Tiszaújváros Városi Rendelőintézettel kapcsolatban a polgármester közölte, megkezdődött a fiziko- és balneoterápiás részleg felkészítése annak érdekében, hogy elindulhassanak az úgynevezett száraz gyógykezelések.
- Jelenlegi ismereteink szerint több mint 500 betegnek maradt félbe a kezelése a járványügyi helyzet miatt - mondta -, bízunk benne, hogy a vizes kezelések és masszázsok kivételével újraindulhatnak a kúrák. (Cikkeink a 6. oldalon.)
Dr. Juhos Szabolcs jegyző a veszélyhelyzet ideje alatt érvényben lévő szabályokról, a polgármesteri határozatokról és rendeletekről adott tájékoztatást. 


Content of popup