thumb kr tetris 1Pár hónapja indult világhódító útjára a tetris challenge, a kihívás, aminek lényege, hogy betekintést nyújt néhány kaotikusnak látszó, de a felszín mögött nagyon is rendezett eszköz, jármű, gép életébe.
Rendőrök, mentősök, tűzoltók, katonák kezdték. Kipakolták, amijük van, majd a mozaikba feküdtek. Ma már a legkülönbözőbb hivatásokról posztolnak képeket a tetris challenge résztvevői, hazánkban is egyre többen mutatják meg, milyen tárgyak között élik mindennapjaikat.
Az országban - tudomásunk szerint - első zeneiskolaként a tiszaújvárosi Vándor Sándor Zeneiskola fogadta el a kihívást. Múlt csütörtökön kora délután nagy volt a nyüzsgés az iskolaépület előtt, sorra kerültek a földre a hegedűk, trombiták, fuvolák, kották.
thumb kr tetris 2- Nyár végén az instagramon láttam először ilyet - mondta Lakatos Vera fuvolatanár -, már akkor megtetszett és eszembe jutott, hogy akár mi is csinálhatnánk ilyet. Akkor még nem nagyon mertem pedzegetni, egészen a múlt hétig. Úgy tudom, zenetanárok közül még senki nem fogadta el ezt a kihívást, mi vagyunk az elsők. Nagyon jó érzés így egyben látni a hangszereket, nagyon sok mindent ugyan ki sem tudtunk hozni.
A tetris challenge-ben nem csak az eszközöket pakolják ki mozaikszerűen, az emberek helyet hagynak saját maguknak is, minden zenetanár a „saját” hangszerei mellé feküdt. Így készült el a fotó a magasból, az iskola erkélyéről. Nagy volt az izgalom, a felfordulás, a tanárok mindegyike aktívan részt vett a kihívásban.
- Valóban úgy tudjuk, hogy mi vagyunk az első zeneiskola, amelyik csatlakozott a kihíváshoz - mondta Somogyiné Sándor Dóra, a zeneiskola vezetője. - Nagyon felfokozott állapotban vagyunk, aktívan szeretnénk ebben részt venni, minden kolléga itt van, reméljük, hogy mintát tudunk adni más zeneiskoláknak is. Igyekeztünk mindent kihozni, még olyan hangszereket is, amelyen oktatás most még egyelőre nincs a zeneiskolában, de hátha valaki kedvet kap, és később jelentkezik. Ezúton is szeretnénk népszerűsíteni zeneiskolánkat, hiszen zenélni nagyon jó, jó ide járni.
Fodor Petra


Content of popup