thumb kr horg 1A helyi horgásztársadalom nagy öregjei ülték körbe augusztus 31-én a sajószögedi Erdészeti tavat. Ekkor tartotta hagyományos, 60 év felettieknek meghirdetett versenyét a Zabos Géza Horgász Egyesület.
A nagy öregjei kifejezés ezúttal nem csak az életkorra értendő, a tapasztalatnak, a horgásztudásnak is szól. Az 56 benevezett versenyző között akadt ugyan néhány „siheder”, aki alig lépte túl a korhatárt, a többség azonban már évek óta jogot szerzett arra, hogy induljon a korosztályos megmérettetésen.
thumb kr horg 2Ám nem csak a horgászok, az előző nap telepített, vagy éppen a tó vendégszeretetét régóta élvező halak is „készültek”. Jó példa erre Czene András esete, akivel a verseny lefújása előtt néhány perccel váltottunk szót, érdeklődve, hogy ment a horgászat.
- Elég tűrhetően, csak rosszul kezdtem, az elején kettő gyorsan elment - válaszolt mosolyogva Bandi bácsi. - Utána azonban fogtam 5 pontyot, meg egy kilós keszeget. Gumikukorica a csalim, ezt is meg szokták kérdezni - tette hozzá a nem csupán horgásznak, de úgy látszik, riport-
alanynak is rutinos Czene András.
Akinek az 5 potyka és a keszeg a 3. helyet (10.340 g) eredményezte. Előtte Kozma József végzett 13.100 grammal. Az első helyet Migyu Sándor szerezte meg 19.860 grammal. A legnagyobb halat (3.300 g) Mag Kálmán fogta.


Content of popup