thumb kr oszÓvodásoknak rendeztek programokat a Tisza-szigeten. A tiszaújvárosi gyerekek szerdán egész délelőtt ismerkedtek a természettel.

Több, mint húsz éve minden ősszel kijönnek és közelebbről is szemügyre veszik, megtapasztalják a körülöttük élő világot. Tavaly a pandémia miatt elmaradt ez a program is, de idén újra felkerekedtek a legkisebbek, hogy bejárják a szigetet. Horgászattal, vadászattal és a méhész munkájával ismerkedtek az óvodások. Sok érdekes, játékos feladatot szerveztek a pedagógusok és a programhoz csatlakozó egyesületek, így játszva ismerkednek meg a gyerekek a Tisza élővilágával, az őszi természettel.
- Ez a kirándulás az óvodai környezeti nevelés egyik fontos állomása - mondta Simon Imréné, a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda óvodapedagógusa, a környezeti munkaközösség vezetője. - A gyerekek ilyenkor a szelektív hulladékgyűjtéssel, különböző foglalkozásokkal találkoznak, ismerkednek, de kóstolhatnak őszi gyümölcsöket és mézet is. Elsősorban a környezetvédelemre és az egészséges életmódra hívjuk fel a figyelmet.


Content of popup