thumb kr elsogyerekJanuár másodikán született meg az új év első tiszaújvárosi babája. Rácz Anita Rebeka éppen egy héttel ezelőtt, múlt csütörtökön, kora délután 13 óra 27 perckor látta meg a napvilágot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban.
A kislány 3410 grammal és 47 centiméterrel született, a Rácz család második lány gyermekeként. A baba és a mama jól vannak, a kórházból hétfőn jöttek haza, ez volt az immár négy főre bővült család első közös napja otthonában.
- Mint mindenkinél, az első nap kicsit kaotikusra sikerült, de jól vagyunk és örülünk, hogy végre már itthon és együtt van a család. A férjemmel hét év után vállaltunk újra babát, nagy boldogság ez nekünk - nyilatkozta a lányok anyukája
Ráczné Veres Erzsébet Emőke.
Az édesanyának nagy segítsége nagylánya, a hétéves Laura Regina, aki örömmel vesz és tesz minden kishúga gondozásával kapcsolatos feladatot.
- Sokat simogatom és puszilgatom a kistestvéremet, nagyon aranyos. Anyának segítek, amikor pelenkázza, vagy ha sír, akkor szaladok megvigasztalni a cumijával. Az első éjszaka elég hangosan sírt, felébredtem rá én is, de nagyon örülök, hogy született egy testvérem - mondja nagy lelkesedéssel az első osztályos Laura.
A három lány mellett a család egy szem férfitagja az édesapa, Rácz Péter, aki hét év után újra egy apróságot tarthat a karjaiban.
- Néhány dolog azért elfelejtődött, - mondja, miközben magához öleli nyugodtan alvó kislányát, - még nem pelenkáztam Anitát, de gyakorlott pelenkázó vagyok. Vissza kell rázódni az éjszakákba is, még össze kell szoknunk. Az első éjszaka rázós volt, de minden rendben lesz, mint ahogy Laurával is az volt. Akárhonnan nézzük, nőuralom van a családban, biztos igyekeznek majd elnyomni a lányok, de tartom magam, ahogy csak tudom - mondja mosolyogva a boldog apuka.


Content of popup