thumb kr mzpLegyen-e hathavi álláskeresési járadék és Fudan Egyetem? - erről szavaztatná meg az embereket az ellenzék. A népszavazási aláírásgyűjtés vidéken is elindult. Márki-Zay Péter az ellenzéki pártszövetség közös miniszterelnök-jelöltje Borsod megyében járt a hétvégén, Tiszaújvárosban szombaton.

Mint mondta, félúton vannak, hiszen már kevesebb mint 100 ezer aláírás hiányzik a népszavazás kezdeményezéséhez. Az ellenzéki pártok közös aláírásgyűjtő akciója két népszavazási kérdés kiírásáért, de valójában a kormányváltásért indult - tette hozzá Márki-Zay.
- Az én becslésem szerint körülbelül most lépjük át a százezredik aláírást, ami egy elméleti félút. Valójában azért a 200 ezer helyett 230 ezer aláírásra lenne szükség, úgyhogy még bele kell húznunk. Én nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki ebben a hideg időben órákat eltölt és gyűjti az aláírásokat, és köszönöm azoknak is, akik egy percet rászánnak és aláírnak. Azt gondolom, hogy az egy óriási váltás lesz, ha végre egyszer olyan miniszterelnöke lenne ennek az országnak, aki vidékről jön, hiszen az utóbbi ötven évben minden egyes miniszterelnök-jelölt Budapesten élt akkor, amikor kampányolt. Én talán egy picivel közelebb vagyok a vidéki emberekhez azáltal, hogy egy vidéki város polgármestereként jól látom, hogy mik a mi problémáink. A legfontosabb, hogy el kell jutni az emberekhez, főleg vidékre, hiszen Budapest megvan. Budapesten az emberekhez eljut az információ, ott nem hiszik el azt, hogy mi meg akarjuk szüntetni a rezsicsökkentést, elvenni a nyugdíjakat, megszüntetni a minimálbért. Ezeket az ostobaságokat, amit a Fidesz fizetett hirdetésben és a saját médiájában folyamatosan szajkóz, csak akkor tudjuk cáfolni, hogyha el tudunk jutni az emberekhez. Ezért kell menni vidékre.


Content of popup