7883 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 67 beteg - derült ki a kormányzati tájékoztató oldalon szerdán közzétett adatokból.
A beoltottak száma 6 297 101, közülük 6 039 940 fő már a második oltását is megkapta, a harmadik oltás lehetőségével 3 299 569-en éltek.
A járvány kezdete óta összesen 1 308 877 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké 40 083 főre emelkedett. Kórházban 2758 beteget ápoltak, közülük 257-en voltak lélegeztetőgépen.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) keddi közlése szerint stagnál a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben. Az év végi emelkedés után 2022 első hetében nem volt megfigyelhető további növekedés a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 örökítőanyag-koncentrációjában.
György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára - aki az országos oltási munkacsoport vezetője is - úgy nyilatkozott, hogy a januári oltási akció sikeresen indult, annak első három napján több mint 135 ezer oltást adtak be, ebből csaknem húszezren vették fel az első dózist.
Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy folytatódik az oltási akció. Mint mondta, ez nagyon fontos azok számára, akik esetében legalább négy, de legfeljebb hat hónap telt el az alapimmunizáció óta. Ez esetben az oltás kilencven százalék fölé tudja emelni a szervezet védekezési szintjét - fogalmazott.
Tiszaújvárosban a rendelőintézet fiziko- és balneoterápiás részlegében csütörtökönként és pénteki napokon 14-től 18 óráig, szombati napokon 10-től 18 óráig az oltásokat előjegyzéssel és előjegyzés nélkül is fel lehet venni.


Content of popup