thumb kr jarvanycimlapA hivatalos tájékoztatás szerint az illetékes állami szervek hétfőn 315 aktív fertőzöttet tartottak nyilván Tiszaújvárosban. Egy héttel korábban 117-et, kéthete 73-at.
A számok tehát drasztikusan emelkednek, egyre többen betegednek meg a környezetünkben.
Ezen a héten két módon is felvehető helyben a koronavírus elleni védőoltás.
November 22-26. között a rendelőintézet fiziko- és balneoterápiás részlegén, az országos oltási akcióhét keretében bárki (lakóhelyétől függetlenül) kérheti a vakcinát előzetes regisztráció nélkül. Hétfőn több mint 300 fő kapta itt meg a koronavírus elleni védőoltást.
A rendelőintézetben a tiszaújvárosiak az oltási akcióhét után is igényelhetik a vakcinát egy regisztrációs űrlap kitöltésével, melyet az alábbi linken találnak: http://rendelointezet.tiszaujvaros.hu/index.php/covid-oltas
A hét elejére információnk szerint már közel 500 igénylés érkezett, melyek feldolgozása folyamatosan zajlik. (További részletek lapunk 3. oldalán.)

Kedden 12 637 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 176 beteg - derült ki a kormányzati tájékoztató portál szerdán közzétett összesített adataiból. (A harmadik hullám csúcsán többször is volt tízezer fölött a napi új fertőzöttek száma, de a 12 ezret még sosem érte el.) Kórházban 6840 beteget ápoltak, közülük 664-en voltak lélegeztetőgépen.
A járvány kezdete óta 1 044 852 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, az elhunytak száma 33 519 főre emelkedett. A gyógyultak száma 856 330 fő, az aktív fertőzötteké 68 586 fő.
A beoltottak száma 6 057 367, közülük 5 808 536 fő már a második oltását is megkapta. A harmadik oltást már 2,043 millióan vették fel.
Hétfőn elindult az oltási akcióhét, 12 év fölött bárkit beoltanak az oltópontokon időpont, megelőző regisztráció nélkül is. Müller Cecília országos tiszti főorvos rendkívül sikeresnek tartja az oltási akcióhetet, ugyanis csak hétfőn 131 ezer koronavírus elleni védőoltást adtak be, legtöbben a harmadik adag vakcinát kérték. Azt, hogy az adminisztráció vagy időpontra érkezés mekkora visszatartó erő, jól mutatja, hogy az akcióhét első napján hatszor annyian kérték az első dózis és négyszer annyian a harmadik dózis beadását, mint a megelőző egy hónap átlagában. Csak hétfőn 18,5 ezer ember ment el az első oltásra, több helyen - így Tiszaújvárosban is - már reggel hosszú sorokban várakoztak az emberek.


Content of popup