thumb kr godorGőzerővel folyik a munka a Szent István út 1-11. szám mögötti területen és a Mátyás király út elején lévő parkolót is felbontották már. Teljesen megújul a környék, 34 parkoló, ivókút, egy park és egy játszótér is épül az egykori „gödör” helyére.

thumb kr godor 1- Az építkezés zajjal jár, ezt tudja mindenki - mondja Koncz Imre, aki az érintett Szent István úti épületben lakik. - Nem zavar, inkább örülök neki, hogy megcsinálják ezt a területet. Most egy kis kellemetlenséget jelent, óvatosabban kell közlekedni és az autók nem parkolhatnak ide, de reménykedünk benne, hogy hamar kész lesz.
Nem csak a lakók mindennapjait érinti a beruházás, hiszen az épületben több üzlet is működik.
- Eddig nem volt probléma az árurakodással - mondja Bodnárné Baróczi Erika, az Erika 100 forintos bolt tulajdonosa. - Az építők igyekeznek rugalmasan megoldani azt, hogy egy nap egyszer bejöhessünk az üzletig és kipakolhassunk. A szemétszállítást is másképpen kell megoldanunk, eddig a konténerek hátul voltak, most átmenetileg elöl jelöltek ki egy területet, ahová tehetjük a hulladékot.
A Szent István út elején lévő épület mögötti úton lévő aszfaltot már felmarták, ezt a területet kiszélesítették, így kényelmesen elférnek majd a parkoló autók mellett az áruszállító teherautók, és itt kell biztosítani a területet a tűzoltóknak is az esetleges magasból mentéshez.
- A legnagyobb változás a régi terület feltöltése lesz - mutat körbe Vismeg Monika, a Polgármesteri Hivatal Fejlesztési, Városüzemeltetési és Közterület-felügyeleti Osztály osztályvezető-helyettese.
- Az egyik egy régóta funkciótlan, aszfaltozott terület volt, a másik pedig játszótérként működött. A korábbi, elavult játszótéri elemeket elszállítottuk, és teljesen újak kerülnek a helyükre. Rugós játékok a kisebb korosztálynak, nyolcállású hinta a nagyobbaknak, illetve egy Gibraltár nevű játszóvár, ami újdonság lesz, ilyen még nincs a városban.
- A parkolókon és a játszótéren kívül parkosítás is van a tervek között?
- Igen, megújul a teljes zöld növényzet. A parkolók kialakításánál figyelembevettük, hogy minél több fát meg tudjunk menteni, és további 30 fát is telepítünk, elsősorban platánfákat, díszkörtéket, hársfákat.
- Mennyibe kerül a beruházás?
- Bruttó 195 millió forintba, amit teljes egészében az önkormányzat biztosít.
- Mikorra lesz kész?
- A tervek szerint július közepétől már birtokba veheti a lakosság a felújított területet.


Content of popup