thumb kr majalisIdén is lesz május elseje, még ha a hagyományos, megszokott módon nem is lesz lehetőség ünnepelni. De a város nem marad programok nélkül.

Már tavaly sem volt igazi majális, a koronavírus-járvány miatt pedig idén sem lesz. Azonban nem múlhat el május elseje emlékezés, ünneplés nélkül. Készül a város is, ahogy van rá lehetőség.
- Sajnos hiába reménykedtünk abban, hogy rendezhetünk majálist - mondta Molnár István, Tiszaújváros alpolgármestere. - Korlátozott körülmények között ugyan, de azért tudunk ünnepelni. Sokan várják már a programokat, a nyugdíjasok is szokták emlegetni, hogy akár már az ebédért is eljönnének, úgy hiányzik nekik a társaság. Az idő is egyre kellemesebb, a szabadba csalogatja az embereket. Sokáig törtük a fejünket, hogy mivel készülhetnénk május elsejére, remélem, hogy mindenki tetszését elnyerik majd a programok.
Színes, érdekes programokkal készül a Tiszaújvárosi Művelődési Központ és Könyvtár, a rendezvény fő helyszíne a művelődési központ előtti terület lesz.
- A Széchenyi út és Kazinczy út kereszteződésében egy májusfát állítunk majd fel, valamint egy olyan installációt, ami szelfipontként szolgál, május elsejei dekorációval, aki erre jár, fotózhat, fotózkodhat - mondta Mátyás Zoltán, a Tiszaújvárosi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója. - A Tiszaújváros Anno programunk a visszatekintést, az emlékezést célozza. Három része van, egyrészt újra kiállítjuk Lenin páncélautóját, melyet legutóbb öt éve láthatott a közönség. Ezen túl szervezünk egy műtárgysétát, a helytörténeti gyűjtemény gazdag anyagából válogattunk, és berendezünk egy ablakkiállítást is, melyben az elmúlt évtizedek május elsejei programjaihoz kapcsolódó emlékezetes, különleges fotókat állítjuk ki.
Tavaly nagy sikerrel zajlott, és idén sem marad el a zenés ébresztő.


Content of popup