A szerda reggeli adatok szerint 1692 az új koronavírus-fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 774 399 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 188 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 27 172 főre emelkedett. A gyógyultak száma 497 084 fő, az aktív fertőzötteké 250 143. 5907 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 702-en vannak lélegeztetőgépen.

Miután a beoltottak száma elérte a 3,5 milliót, a vendéglátó teraszok szombaton kinyithattak. Reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen. Az esti kijárási tilalom 23 órára módosult.
Négymillió beoltott után várható az újraindítási lépések következő fokozata: megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. Megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is
A beoltottak száma április 27-én 3 774 221 fő volt, közülük 1 773 900 fő kapta meg már a második oltását is.
A hivatalos tájékoztatás szerint az elmúlt egy hétben újabb 11 koronavírussal fertőzött tiszaújvárosit regisztráltak az illetékes hatóságok, és újabb 4 fő került kórházba a tüneteik súlyossága miatt. 90 főt gyógyultnak nyilvánítottak, így az aktív esetek száma jelenleg 128 fő.
„Sajnos újabb 2 haláleset történt városunkban a koronavírus-fertőzés következtében: az önkormányzati szférában dolgozó kollégánkat és közeli hozzátartozóját veszítettük el. Ezúton is szeretném kifejezni őszinte együttérzésemet az elhunytak hozzátartozóinak.
A fenti sorok jól tükrözik az életünket jelenleg jellemző kettősséget. Pozitív, hogy folyamatosan emelkedik az oltottak és csökken az új esetek száma. Ezzel párhuzamosan enyhülhetnek a szigorító intézkedések, hétről-hétre visszakaphatjuk a régi életünk egy szeletét. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a halálesetek száma még aggasztóan magas, és a számok mögött emberi sorsok, családi tragédiák vannak.
Kérem Önöket, hogy elővigyázatosan használják ki az életünkbe visszatérő régi-új lehetőségeket” - írta hivatalos facebook oldalán dr. Fülöp György polgármester.


Content of popup