thumb kr prev1358 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 345.710 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma a szerdai adatok szerint. Elhunyt 95, többségében idős, krónikus beteg, az elhunytak száma 10.948 főre emelkedett. 215.453-an meggyógyultak, az aktív fertőzöttek száma 119.309. Kedd estig 86.929-en kaptak oltást, többségében egészségügyben dolgozók, valamint idősotthonban élők és dolgozók. Kedden újabb vakcinaszállítmányok érkeztek, amelyek 51 ezer ember oltását teszik lehetővé. 

Az elmúlt héten újabb 10 koronavírussal fertőzött tiszaújvárosit regisztráltak a hatóságok, a betegek közül 9-en szorulnak kórházi ellátásra, 43-an meggyógyultak, egy beteg elhunyt. Az aktív esetek száma jelenleg 245.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal visszavonta a Tiszaújváros Városi Rendelőintézet bizonyos egészségügyi dolgozóit érintő kirendelő határozatot, így január 12-étől újraindult a tüdőgyógyászati szakrendelés és a lakossági tüdőszűrés.
A rendelőintézet dolgozóinak fele jelentkezett a Covid-19 elleni védőoltásra, az első vakcinát kedden és szerdán kapták meg az érintettek.
A kedvező helyi járványügyi statisztikák miatt a prevenciós bizottság és a polgármester úgy döntött, január 12-étől nem kötelező városunkban a közterületi maszkviselés. Az erről szóló polgármesteri rendeletben kijelölték azokat a helyeket, melyeken a továbbiakban is kell maszkot viselni, ezek az autóbuszállomás és -megállóhelyek, piac és vásárcsarnok, valamint az áruházak parkolói.


Content of popup