Újabb 920 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, az aktív fertőzöttek száma 27595 (szerdai adat). A járvány második hulláma városunkban is fertőz, a hivatalos tájékoztatás szerint újabb 14 tiszaújvárosi fertőzöttet regisztráltak a hatóságok. Kedden délután ülésezett a prevenciós bizottság, íme a legfontosabb aktualitások: 

- Október 19-től szünetel az ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban.
- Az önkormányzati szférához tartozó cég- és intézményvezetőket arra kérték, hogy vizsgálják felül a működésüket, és lehetőség szerint csökkentsék minimálisra a kontaktusok számát. Ugyanígy járnak el a Polgármesteri Hivatal esetében is.
- Az önkormányzati szférában az új típusú koronavírus felmerülésének gyanúja esetén azonnal tesztelik az érintett dolgozókat, hogy ezzel is csökkentsék a továbbfertőzés veszélyét. Az ehhez szükséges gyorstesztek rendelkezésre állnak, és szükség esetén vásárolnak még belőlük.
- A Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az Ezüsthíd Gondozóház és Idősek Otthona lakóira.
- A Tiszaújváros Városi Rendelőintézetben a megszokott rendben zajlik a betegellátás.
- Ismételten felhívják a társasházak közös képviselőit, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet a lépcsőházak fertőtlenítésére. Amennyiben problémát okoz a tisztítószerek beszerzése, forduljanak az önkormányzathoz.


Content of popup