A Pro Urbe Klub meghívására Marton Zsombor, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója, és Hajdú László, a MOL Magyarország biztonsági igazgatója tartott előadást a klub tagjainak.

- Ez már egy hagyományos kapcsolat - mondta Koscsó Lajos, a Pro Urbe Klub tagja -, hiszen a város ezer szállal kötődik a volt TVK-hoz, a mostani MOL Petrolkémiához. A város vezetői segítenek abban, hogy a klub folyamatosan tájékozódni tudjon az aktuális kérdésekről, és egy kicsit a jövő kérdéseiről is.
Hajdú László biztonsági igazgató előadásában elmondta, hogy jelenleg nagyjából 2500 ember dolgozik a poliol üzem befejező munkálatain és 1500 külsős munkavállaló az Olefin-1 üzem 63 napos felújításán.
Marton Zsombor vezérigazgató a tiszaújvárosi üzemek jelenéről, jövőjéről, a folyamatban lévő beruházásokról, és karbantartásokról beszélt a vendégeknek.
- Ami számomra a legfontosabb üzenet - mondta Marton Zsombor -, hogy a MOL Petrolkémiának - vagy korábban a TVK-nak -, és a városnak csak úgy lehet közös sikere, ha kéz a kézben mennek. Mindazok az évtizedes alapok, amiket itt a városban dolgozók, és a MOL Petrolkémia közösen letett, most folytatódnak. Amellett, hogy a poliol beruházás a célegyenesében jár, az Olefin 1-es üzem valaha volt legnagyobb nagyleállását, és élettartam hosszabbítását végezzük jelenleg. Ez a nyár elejére befejeződik, és ezzel párhuzamosan elkezdődik egy új mérföldkő, a propiléngyár építése.
Az előadás végén a vezérigazgató egy későbbi üzemlátogatásra invitálta a Pro Urbe Klub tagjait.
Surányi P. Balázs


Content of popup