thumb ugyeletHajú-Bihar, Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye után Borsod-Abaúj-Zemplénben is elstartol az új egységes alapellátási ügyeleti rendszer április 1-től.

Mindenhol ez lesz az országban, fokozatosan vezetik be az év végéig. Tiszaújvárosban nem szűnik meg az orvosi ügyelet, de lesznek változások. A részletekről Pap Zsolt alpolgármestert kérdeztük, aki mentősként is érintett.
- 2023. április elsejétől az ügyeleti rendszer átalakításával lesznek olyan helyek, ahol megszűnik, és lesznek olyan helyek, ahol tovább fog működni az ügyelet. Tiszaújvárosban ugyanúgy továbbműködik, csak más fenntartásban - nyilatkozta lapunknak Pap Zsolt alpolgármester. - Az ügyelet továbbra is a megszokott helyén fogja ellátni a betegeket a rendelőintézetben, ahol idáig is volt, annyi különbséggel, hogy délután 4 órától másnap reggel 8 óráig várja a betegeket, illetve hétvégén folyamatosan péntek délután 4 órától hétfő reggel 8-ig működik majd az ügyelet. A változás az, hogy este 10 óra után az Országos Mentőszolgálat veszi át az ügyeletet, de ugyanúgy orvos lesz bent, vagy helyi, vagy máshonnan szerződtetett orvos fog dolgozni. Nagyon fontos, hogy változik az ügyelet hívószáma, a 1830-as számot kell majd hívni, és itt fogják eldönteni, hogyha orvosra van szüksége a betegnek, akkor vagy bemehet az ügyeletre, vagy kiküldik az orvost a beteghez, illetve a harmadik lehetőség, ha úgy ítéli meg a diszpécser, akkor az Országos Mentőszolgálat autóját fogja a helyszínre küldeni. Én úgy gondolom, hogy plusz teher lesz ez mindenki számára, hiszen területi ellátási kötelezettség nélkül fognak működni az ügyeletek, nagyobb területet fognak ellátni, hiszen jóval kevesebb orvosi ügyelet lesz áprilistól a vármegyében.
Vármegyei ügyeletek
Miskolc: Szentpéteri kapu 72-75. (B-A-Z Vármegyei Kórház)
Ózd: Béke u. 1-3.
(Almási Balogh Pál Kórház)
Kazincbarcika: Május 1. út 56.
(Kazincbarcikai Kórház)
Mezőkövesd: József Attila u. 3.
Tiszaújváros: Bethlen G. u. 11-13.
Encs: Gagarin u. 3.
Szerencs: Rákóczi u. 51.
Sátoraljaújhely: Mártírok u. 14.
Sárospatak: Comenius u. 16.
Edelény: István király útja 65.
berta


Content of popup