…azaz gondolkodóba estem, töprengeni kezdtem, miután elolvastam Vitelki Zoltán nyilatkozatát a Hajdúszoboszló elleni vesztes meccs után az Észak-Magyarországban. Az FC Tiszaújváros honlapján is megtalálható szöveg így szól:

„Egy szög miatt a patkó elveszett, a patkó miatt a ló elveszett, a ló miatt a csata elveszett, a csata miatt az ország elveszett, máskor verd be jól azt a patkószeget!”
Először is minden elismerésem a mesternek, hogy fejből, ripsz-ropsz eszébe jutott ez az eredetileg angol népköltés. Ha ugyan ripsz-ropsz jutott eszébe, és nem csapata hetek óta tartó vergődését látva már előre készült a frappáns szöveggel.
Melynek üzenete egyértelmű: az egészen apró dolgokon is múlhatnak nagy dolgok. Ám ez általában akkor fordul elő, ha egyenlő erők állnak egymással szemben a csatamezőn. Akkor tényleg apróságokon dőlhet el, ki nyer, ki veszít. Labdarúgócsapatunk esetében aligha ez a helyzet. Hosszú idő óta azt látjuk, nem egyenlő erők küzdenek a pályán. Ahogy éppen Vitelki fogalmazott egy hete: a minőség hiányzik a csapatból.
Hogy akkor mégis min töprengek? Máskor verd be jól azt a patkószeget - mondja a mester.
Oké, oké, de ki a patkolókovács?
-efel-


Content of popup