thumb szolarallomas2Folytatódik az „Okos város program”. A szelfipontnál lévő okos pad és az okos zebrák után az Ifjúsági parkba is telepítettek egy szolárállomást.

Az innovációs eszközt a Tiszaújvárosi Városgazda Kft. telepítette, ami napelemmel töltődik, wifit sugároz, van benne beépített bluetooth hangszóró, két USB csatlakozó és vezeték nélküli töltésre is alkalmas, este pedig automatikusan felkapcsol rajta a világítás.
- Nagyon jó, hogy pont ide tették, mert délutánonként sokszor itt vagyunk - mondta Pavlóczki Antónia Kata. - Én örülök neki, mert amikor lent vagyunk a többiekkel, sokszor lemerülök, de most már fel tudom tölteni a telefonomat.
- Az Ifjúsági parkban a kosárlabda-pálya mellé került a szolárállomás - nyilatkozta lapunknak Molnár István alpolgármester. - Nagyon sok fiatal összegyűlik délutánonként a parkban, ezért úgy gondoltuk, hogy itt hasznos lehet egy ilyen okos eszköz. Bárki töltheti a telefonját, akár csatlakozóval, akár anélkül, és a sportoláshoz zenét is lehet hallgatni. Azt fontos hozzátenni, hogy a hangerő úgy van beállítva, hogy a környéken lakók nyugalmát ne zavarja.
A közel 2 millió forintba kerülő szolárállomás, a Tiszaújváros Jövőjéért Alapítvány támogatásával valósult meg.


Content of popup