Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Nagy hidegben jó a sál!

kr bojteNagy hidegben jó a sál - énekelték a Böjte-házakban lakó gyerekek a Felnőni Tilos! nekik, róluk íródott dalában.
Élményekkel és szeretettel telve tértünk haza arról az utazásról, amit november elején kezdtünk szervezni.

Akkor még csak azzal a céllal, hogy néhány dallal örvendeztessük meg az erdélyi és székelyföldi Böjte-házakban lakó gyerekeket. Azt gondoljuk, hogy a Felnőni Tilos! a legnagyobb sikert könyvelheti el eddigi pályafutása során azzal, hogy sikerült megvalósítani mindazt, amit elterveztünk: 3 helyszínen adtunk nagy sikerű koncertet, ahol a nekik írt dal megtanítása és közös előadása volt a fő mozzanat. Szívmelengető érzés volt, amikor közel száz gyerek egy szerény kápolnában teli torokból énekli, hogy „Jónak lenni jó”. Az összegyűlt sálakból 310 db talált eddig gazdára, de még sok ház van, sok gyerek, és sok lelkesedés van bennünk, hogy a tél folyamán további házakat látogassunk meg, hogy nekik a nyakuk, nekünk a lelkünk melegedjen.
Az úthoz óriási segítséget nyújtott a Tiszaújváros Jövőjéért Alapítvány támogatása, amely komoly anyagi forrással járult hozzá ehhez a küldetéshez. Itt szeretnénk újra köszönetet mondani a magánembereknek és intézményeknek, akik mellé álltak a kezdeményezésnek.
Bővebb élménybeszámolót olvashatnak az érdeklődők a Felnőni Tilos! facebook oldalán. Ugyanitt bárki kérdéseket tehet fel élményeinkről.
Boldogan adjuk át a gyerekek üdvözletét, velük együtt kívánunk mindenkinek Boldog, békés ünnepeket!
Badonics Adrienn és Balaton Endre - a Felnőni Tilos!


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477