Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Első a biztonság!

kr jabilA biztonságos munkavégzés fontosságára hívták fel a figyelmet a Jabil Circuit Magyarország Kft.-nél. A „Safety Day” programjait első ízben rendezték meg, versenyekkel, előadásokkal, bemutatókkal.


Ügyességi versenyt is rendeztek, melyen targoncával kellett egy akadálypályán minél gyorsabban és pontosabban végigmenni, továbbá kvíz várta a Jabil dolgozóit, ahol a biztonságos munkavégzésről tölthettek ki tesztlapot. A bemutatókon különböző biztonsági vágóeszközökkel ismerkedtek az érdeklődők, de megtekinthették a különféle típusú egyéni védőeszközöket is, és vegyi anyagok kölcsönhatásáról is szólt egy bemutató. A tűzoltási gyakorlat során bárki kipróbálhatta, hogyan is kell tűzoltó-készülékkel megfékezni a lángokat. Első alkalommal szervezték meg a programokat, melybe bevonták a családokat is: közös fotókkal és gyerekrajz-pályázattal.
- Nagyon örülök annak, hogy a mai napon nagyobb fókuszba kerül a biztonság - mondta Győri Péter, a Jabil Circuit Magyarország Kft. gyárigazgatója. - Ez mindenekfelett álló prioritás, hogy dolgozóink épségben és egészségesen térjenek haza minden nap. Ez a vállalat kultúrájába illeszkedő szlogen is: Első a biztonság! Ez azt is jelenti, hogy nem csak beszélünk a biztonságról, hanem megfelelő környezetet is biztosítunk a biztonságos munkavégzéshez. Szerintem minden vállalati kultúrában fontos helyen szerepel a biztonság, erről ugyanúgy nap, mint nap beszélnünk kell, mint a gyártási folyamatokról. A dolgozóink is beadhatnak projekteket, és javaslataikkal hozzájárulhatnak ahhoz, hogy még biztonságosabb legyen a környezetük - mondta a gyárigazgató.
Fodor Petra


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477