Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Újjáéledt a Kastélykert

kr kastelykertMájus 1-jén lezárult a 2017. április 1-jén elindított Kastélykert Újjáéledése Programunk, melyre a MOL Zöldövezet pályázata útján nyertünk pénzt.
A Wass Albert Kulturális Egyesület és a Sajóörös Községért Közalapítvány 2016 októberében pályázott és sikeresen nyert a MOL Zöldövezet pályázatán a községi Kastélykert zöld területének megújítására, valamint közösségi programok szervezésére.


A megvalósítás 2017 áprilisában kezdődött 35 facsemete ültetésével, a régi, elöregedett fák pótlására. Májusban ezt követte az évelőágyások kialakítása és beültetése.
A nyári karbantartási munkák mellett augusztusban MOL önkéntes munkavállalók egész napos munka keretében kihelyezték az összeszerelt kültéri elemeket, padokat, asztalokat, szemeteseket, illetve az ágyások körüli utat újították meg, geotextiliával és zúzott kő szétterítésével. Ősszel kialakítottuk a középső ágyást, füvesítettünk, örökzöldeket ültetettünk be.
Idén tavasszal újult erővel folytattuk a munkát, sajnos az időjárás csak áprilisban adott erre lehetőséget. Az egynyári virágágyások előkészítését követően április 22-én közel 50 önkéntes részvételével 650 db begóniát ültettünk el.
A program megvalósítása során 9 rendezvényt tartottunk, közel 430 önkéntes vett rajtuk részt (a falu lakosságának száma 1310 fő).
Május elsején közel 250-en jöttek ki az átadó ünnepségre. Színes programokkal vártuk őket.
A májusfa állítását követően a Wass Albert Kulturális Egyesület elnöke, Kőrösy Sándor, valamint a Sajóörös Községért Közalapítvány Kuratóriumának elnöke, Mészáros-Vincze Annamária mondott köszöntő beszédet, megköszönve az önkénteseknek, támogatóknak az áldozatos munkát, valamint a felajánlott anyagi és természetbeni eszközöket.
Ezt követően zenés-verses táncos blokk keretében először Vincze Klaudia énekelt, majd Csányi Lóránd mondott verset. 11 órától a Karakter Alapfokú Táncművészeti iskola növendékei kápráztatták el a nézőket két táncukkal. Majd Novák József énekelt.
Ezt követően a Pepper SE táncosai foglalták el a színpadot, több csapat és páros is bemutatkozott.
Délben Cukor Bohóc várta a kisebbeket, lufit hajtogatott számukra, buborékot fújt, mesélt, játszott a gyermekekkel.
13 órakor a miskolci Before the last zenekar lépett fel nagy sikerrel a közönség előtt.
Közben a falu önkormányzata ebéddel vendégelte meg a kilátogatókat.
Köszönjük mindenkinek a támogatását, részvételét.
Bízunk benne, hogy folytatódik a program és egyre szebb lesz a település és a Kastélykert is. További terveink biciklitárolók kialakítása, fedett pergola építése, valamint kültéri játékok (lengőteke, jenga, stb.) kihelyezése.
Tolvéth Anna
Sajóörös Községért Közalapítvány
kuratóriumi tagja


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477