Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Karakteres fellépések

kr karakter_A tavasz nem csak jó időt, hanem nagyon sok programot, fellépést, versenyt hozott a Karakter táncosai számára.
A megmérettetések sora Hajdúböszörményben a VI. Eötvös Országos Minősítő Versenyen kezdődött március 24-én, ahol 3 osztályunkat 5 koreográfiával neveztük.

Az eredményhirdetésen nem győztünk ujjongani, hiszen a legjobbaknak járó díjakat vehették át csoportjaink: arany minősítést kapott a Lime csoport mambo, valamint a Fruttis csoport twist koreográfiája. Kiemelt arany minősítést ítélt a zsűri a Boston csoport lindy hop és merengue, valamint az Orlando csoport ír tánc produkciójának. A csoportokat Kertész Csaba és Szabó Norbert táncpedagógusok készítették föl.
kr karakter_2Két hét múlva a modern táncos osztályunk is versenyzett az MLTSZ szervezésében, a szintén Hajdúböszörményben megrendezett területi megmérettetésen. A helyezésen, illetve minősítésen túl az is cél volt, hogy kvalifikációt szerezzen a benevezett két koreográfia az országos bajnokságra. Nagy-nagy örömünkre a kitűzött célt sikerült elérni, tehát mindkét versenyszám indulhat a budapesti országos bajnokságon, amely május végén lesz. A felkészítő tanár: Pallai Zsolt és Pallai Krisztina.
A díjnyertes produkciókat a tiszaújvárosi közönség is láthatta, hiszen több városi eseményen is volt alkalmuk a gyerekeknek megmutatni a tudásukat: az Alapítvány Tiszaújváros Gyermekeinek Egészségéért jótékonysági estjén, a Showtánc Fesztiválon, és május 1-jén Sajóörösön egy pályázati projekt záró eseményén.
Április 27-én Bagamérban „vendégszerepeltek” a Karakter táncosai. Az ottani iskola meghívására standard- és latin-, valamint a szórakoztató- és népek tánca kategóriákból válogatva állítottuk össze 50 perces műsorunkat.
A versenyeken elért eredmények mellett a legnagyobb elismerést a közönség tetszés- nyilvánítása, bíztató tapsa jelenti, amelyből minden rendezvényen bőven kijutott a Karakter táncosainak.
A nyári szünetig hátralévő idő is felkészüléssel telik még, hiszen a hagyományos év végi vizsgán - június 3. - a növendékek színpadi körülmények között adnak számot ebben a tanévben gyarapított tudásukról a Derkovits Kulturális Központban.


Kolosai Katalin
vezető


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477