Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Kedves Mindenki!

A tűzeset után rengeteg embertől kaptam segítséget: jó szóval, biztatással, együttérzéssel, pénzzel és mindenfélével. Csak megköszönni tudom, de azt tiszta szívvel és hálával teszem.
Valamiért ez volt a sors könyvébe írva, figyelmeztetve, hogy többet fohászkodjam szeretteimért, minden emberért, azokért is, akiket nem ismerek.
Belelátást kaptam, hogy milyen nehéz a fiatalok élete, az állandó rohanás a gyerekneveléssel; a sokat követelő mindennapokkal, a munkahellyel. Nehéz a középkorúaké, akik állásuk megtartásával, kezelendő betegségekkel küzdenek.
(Selye János a stresszről) Nehéz az időseké. Élnek ugyan, de bezárkóznak. Félnek a hátralevő élettől, a hazavezető úttól.
Hiányzik a megbocsátás, a megbékélés, az elfogadás, a türelem, az istenhit ereje. Hiányzik a „Kincskereső kisködmön” varázsa. Mégis történnek csodák. Csodák, mely lelkünket a másikra való odafigyeléssel töltik el, amit nem közelítenek meg a korszerű technikai berendezések. Beszélgetni. Meghallgatni. Teljes arccal a másik felé fordulni. Ilyen csoda történt most is.
Idős társaimnak küldöm az Öreg szülő imáját:
Te adj erőt, hogy bízni tudjak,
Ha bántanak, ne zokogjak.
Te ad meg, hogy eltűrjenek,
Hogy hibáimmal is szeressenek.
Te erősítsd meg erőtlenségem,
Hogy hősként vigyem a keresztem.
Te légy árvaságom erős támasza,
Tudom, Te vagy a gyengék gyámola.
Te őrizd meg gyengülő eszem,
Hogy életem nagy teher ne legyen.
És adj azoknak szeretetet,
Akiknek én adtam életet.
Legyen szívünkben jóság, irgalom,
Öregségemet értő szánalom.
Áldd őket édes Jézusom,
Hogy találkozzunk nálad egykoron.
Vezess, erősíts, oltalmazz,
Végső órámon oltalmazz
Ámen
A fiataloknak:
„Hinni taníts Uram,
hinni taníts!”
Hogy a nehézségek között gyermekeitek szeretete kísérje végig napjainkat akkor is, ha kamaszok lesznek és nekik is viselniük kell saját terheiket. Bocsássatok meg mindig magatoknak, másoknak. A harag rossz tanácsadó. Isten az embert boldogságra teremtette. Ha kéred, segít. A bajban tenyerén hordoz. Embertársadon keresztül üzen neked. A nap mindig kisüt. Csak időnként felhő takarja.
Kecskés Ferencné


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477