Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Egy bolond százat csinál

kr egybolond_1Már javában tartanak a Sodrás Amatőr Színtársulat új darabjának próbái. Április 14-én az Egy bolond százat csinál című vígjátékot láthatja majd a közönség.
Többen, akik korábban a háttérből segítették a csapat munkáját, most először színpadra is lépnek. Így Kenéz Csilla is, aki eddig a frizurák, parókák felelőse volt. Ő most Mari, a nagyszájú, elhagyott cselédlány szerepébe bújik.
- Elsőre úgy látszik, nagyon könnyű színpadon játszani - mondta Csilla -, amikor viszont már ott vagyunk, rájövünk, hogy egyáltalán nem könnyű. Most még közönség sincs, csak egymást látjuk. Majd az lesz az igazán nagy megmérettetés, amikor több száz ember néz bennünket.
Zákány Bertalan is most debütál a színpadon, eddig ő is segítőként dolgozott a háttérben.


- Jó a csapat - mondta Bertalan - a szerepet persze meg kell tanulni, de hát minden nehézkes így az elején. Kicsit lámpalázasak vagyunk, de reméljük, hogy minden jó lesz. Valamikor a gyümölcs be kell, hogy érjen, így várjuk mi is a bemutató napját.
A Mamma miában a papot játszotta, most egy kevély, öntelt bankárt alakít Gliba András.
- Koromnál fogva én már ilyen szerepeket kapok - mondta -, idősebb figurákat. Nagyon jól érzem magam a színpadon, ha lehet, még egy pár évig szívesen csinálom.
A főszerepben Jézsó Gábort láthatja majd a közönség.
kr egybolond_2- Számomra ez egy nagy kihívás - mondta Gábor -, hiszen egyszerre két szerepet játszom. Az egyik a kiinduló szerep, Dömötör, a kicsit izgága főpincér, aki hasonmása gróf Igor Szuareznek, a nagy afrikavadásznak. Amikor Dömötör rájön, hogy egy álszakállal megtévesztően hasonlít a nők bálványára, akkor megnyílik előtte a világ. Rengeteg zűrzavar, káosz, és nagyon humoros történetek alakulnak ki ebből. Minden karakteremben megkeresem azt a hasonlóságot, ami megvan bennem, és megvan a szerepben. Amikor ezt az ember összegyúrja, összeolvasztja, akkor látja, hogy mi születik ebből.
- Régóta dédelgetett álmom volt már ez a darab - mondta a rendező, Jézsó Éva. - Az Egy bolond százat csinál egy irodalmi mű, abból készült film 1942-ben. Számomra ez az alap, tehát ebbe a világba, a Latabár-féle karakterek világába megyünk vissza. Ezt szeretném valamilyen szinten visszahozni a színpadra. A műből színpadi verzió is készült, elég nagy sikerrel játszották mindenhol. Ezt dolgoztam át egy kicsit, tehát a színpadi mű és az eredeti film ötvözete lesz a mi előadásunk - tette hozzá.
Az Egy bolond százat csinál premierje április 14-én lesz a Tiszaszederkényi Művelődési Házban.
Fodor Petra


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477