Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Nyílt válaszlevél

kr levelT.(ennyire telik) Orbán Viktor!
Levelét megkaptuk. Édesapám az övét össze akarta gyűrni - még felbontatlanul - de megakadályoztam eme érthető, ám átgondolatlan cselekedetét. Hogyne, amikor épp elfogyott odahaza az A4-es formátumú papír. Márpedig levélpapírjainak (melyek árát mi fizetjük, de ezt hagyjuk), szóval papírjainak hátoldala üres. Újrahasznosítható. Elárulom, ezekre rovom soraimat. Köszönettel tartozom ezért.
Köszönettel tartozom azért is, mert tájékoztat. Újságot íróként azért megjegyzem, felületesen. Mari néni Girincsen mit kezdjen azzal, hogy „a kormány január 17-i ülésén határozott a Stop Soros törvényjavaslatról”? Persze a levélből kiderül…
De, ha már határozat! Köszönettel vettem volna azt is, ha arról tájékoztat, miként határozott a kormány az egészségügy, az oktatás rendbetételéről, a korrupció visszaszorításáról, a kivándorló magyarok itthon tartásáról. Ez elmaradt.


S, ha már tájékoztatás! Szívesen vettem volna, ha tájékoztat felmenőiről, vérvonaláról is - ha egyszer így fogalmaz: „mi, magyarok”.
Én nem szégyellem származásomat. Nem vagyok magyar. Legfeljebb félig. Hogy félig székely, az biztos. Bizonyára tudja, a székely emberek közül sok azt vallja, ő nem magyar, ő székely. (Mások pedig azt mondják, a székely a legmagyarabb magyar.) Apai ágon gyergyói székely vér csörgedezik ereimben. Biztos azt is tudja, hogy ez ugyanúgy Hargita megyében van, mint Tusnádfürdő, ahová évente elzarándokol székelyeket, magyarokat, Európát, a világot kioktatni.
De visszatérve. Ilyetén módon bevándorlók leszármazottja vagyok. A második világégés idején gondolta úgy édesapám családja, hogy jobb lesz nekik a ma anyaországnak nevezett honban. Elindultak hát. Gyergyókilyénfalvától Felsőkerepecen és Mándokon keresztül Vértesboglárig vezetett útjuk. Közben nagyapám - nem a keleti nyitás jegyében - négy és fél évig málenkij robotolt. Szibériában volt szükség szaktudására. Útkarbantartó volt szegény. Apám nyugati orientáltságú volt már akkor is, mezőgazdasági szakiskolájának áttelepítése okán Csermajorig jutott. Aztán meg sem állt Németországig. Igaz, a nyilasok hajtották odáig, 15 éves leventeként. De hazatért. Haza? Hónapokig tartott vándorútja, míg rálelt családjára. Évek múltán katonai futárként a Szentes-Hódmezővásárhely között közlekedő vonaton ismerkedett meg Bónusék lányával - édesanyámmal. Ne kérdezze, milyen eredetű név a Bónus. Z-vel a végén tudnám. Így a latin jöhet szóba, de könnyen lehet, hogy a szláv. Mindegy, a lényeg, hogy egy kitelepített sváb család házába költözött az egész família Vértesbogláron. Ott fogantam én is.
Te jó ég! Viktor, akkor mi földik vagyunk! Boglártól ugyanis csak egy jó parasztköpésnyire van Felcsút. Így már könnyebb lesz. Más a nexus.
Töri után jöjjön a matek!
Azt írja „az ország polgárai elsöprő többséggel nemet mondtak a Soros-terve”. Azt most hagyjuk, hogy létezik-e ilyen terv. Tudomásom szerint, ha igaz - hangsúlyozom, ha igaz - 2,2-2,3 millió konzultációs kérdőív érkezett vissza. Nem kétlem, hogy ezek elsöprő többsége nemet mondott. Ugyancsak tudomásom szerint azonban az ország polgárainak száma, ha csak a választójoggal rendelkezőket nézem, cirka 8-8,2 millió.
Akkor ki, mi az elsöprő többség? Mi 6-6,2 millióan nem vagyunk az ország polgárai? Vagy nem érünk annyit, mint 2 millió Orbán-hívő Fidesz-fan?
És még van képe azt írni, ezek után, hogy „össze kell fognunk, hogy Magyarország megmaradjon magyar országnak”!?
Nem engedem, hogy az indulat vezesse tollamat. Egy kis kitérőt téve inkább arra kérem, ne égesse a magyarok országát cuki hátizsákjával járva a világot. Melyen ez áll: fuleco. Ami egy osztrák hírportál szerint a brazil szlengben segget jelent. (Így már értem, miért vett „neki” is vonatjegyet Bécsbe menekülvén a rendkívüli parlamenti ülés kellemetlenségei elől.) Persze, ha ez önkritika, akkor csak hordja bátran.
„Itt az idő” - írja. Nem valami eredeti. 170 éve ezt már leírta valaki nemzetünk dalában. Tudja, a nagy magyar költő, kinek apja Petrovics, anyja Hrúz volt.
Azt is írja: „Álljunk ki Magyarországért!”
Én kiállok. Remélem az elsöprő többség is.
És akkor felemelheti fuleco-ját a bársonyszékből.
-efel-
Ui.: Ha nem olvasná végig - amit sajnálnék - összefoglalom távirati státusban: Orbán STOP Viktor STOP Fidesz STOP.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477