Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Karácsonytól vízkeresztig

kr fenyofakVasárnap, január 6-a, vízkereszt napja, a karácsony hivatalos vége. Az idő kellemes, tavaszias. A kukák körül a látvány korántsem ilyen meghitt, inkább lehangoló. Az Örösi úton mindenütt a kidobott karácsonyfákra borul a szemét. Vízkeresztkor sokan dobták ki a fenyőt.
A fák többsége a kék tárolóedények tövében végzi. A fenyők elszállítását e héten kezdte meg a közszolgáltató, a BMH Nonprofit Kft. A cég január 8-a és 19-e között viszi el a kukák mellé kihelyezett karácsonyfákat a kommunális hulladékgyűjtési napokon.
- Nekünk nincs ilyen gondunk, hiszen az idén nem is volt fánk - nyilatkozta lapunknak Tamás Miklós. - A feleségemmel már túl vagyunk a nyolcvanon, nem állítottunk karácsonyfát magunknak. Régen igen, amikor a gyerekek itt voltak - mondja.
- Én még élvezem a fámat, nem bontottam le, olyan szép. Saját készítésű díszeket akasztottam rá - mondja egy járókelő, miközben együtt nézzük, ahogy a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai lebontják a Városháztér díszkivilágítását.


A Szent István úton is kikapcsolták a díszkivilágítást és leszerelik a díszeket. A köztereken és az intézményekben is e héten bontják le a karácsonyfákat.
- Nyolc nap alatt szereltük fel a karácsonyi dekorációt a városban, legalább ennyi idő kell ahhoz, hogy visszaállítsuk az eredeti állapotot - mondja Sávolyi Péter, a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. közhasznú részlegvezetője. - Hétfőn kezdtük a munkát, kollégáim, miután lekapcsolják a fényeket, elkezdik leszedni az izzósorokat, díszítőelemeket. A Polgármesteri Hivatalban lévő hatalmas fenyőt már elszállítottuk, a négy köztéri karácsonyfát - az Erzsébet térit, a Tisza-parti városrészben lévőt, a főtérit és a katolikus templom előttit - a hét közepén szedjük le. Mivel ezek a fenyők felajánlások voltak, amennyiben a tulajdonos igényt tart rá, visszaadjuk. Így például a Tiszaszederkényből érkezett városháztéri fát is, miután legallyazzuk, a törzsét visszaszállítjuk a gazdájának, hiszen kiváló és nem kis mennyiségű fűtőanyag lesz belőle. Ami marad, azt a telephelyünkre szállítjuk, feldaraboljuk, és tűzifaként megkapják a rászorulók.
berta


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477