Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Díjazták a legjobb tiszaújvárosi sportolókat

kr sportgala_1A hagyományoknak megfelelően az év végi sportbaráti találkozón több kategóriában is díjazták a legjobb tiszaújvárosi sportolókat. A december 22-én rendezett - műsorral, vacsorával „fűszerezett” – gálán Bráz György polgármester köszöntötte a sportembereket.


- Nagyon nagy szeretettel köszöntök mindenkit ezen az ünnepen. Ünnep van, a sportnak az ünnepe. A tiszaújvárosi sportnak az ünnepe - kezdte köszöntőjét Bráz György. - Engedjék meg, hogy rögtön az elején, köszöntsek két urat, aki közöttünk van. Azért, mert részesei voltak annak a döntésnek, aminek az lett a következménye, hogy ma ilyen körülmények között lehetünk itt. A két úr: Farkas Zoltán, Tiszaújváros volt polgármestere, és Dr. Heiszman Géza címzetes főjegyző. Úgy van minden szervezetben, hogy ahhoz, hogy a dolgok létrejöjjenek, a vezetőknek is kell dolgozni. Így történt ez annak idején, és azért lehetünk itt, mert a döntések megszülettek, és utána egy profi csapat jött létre, és Gál Csaba ügyvezető igazgató úr vezetésével 20 éve szakadatlanul dolgoznak azért, hogy a tiszaújvárosi sportnak legyen otthona. Gratulálok és köszönjük szépen nekik.
kr sportgala_2Engedjék meg, hogy kicsit visszaugorjak az időben. A várossá nyilvánítás 52. évének érünk lassan a végére, de első pillanattól fogva, amikor ideérkeztek az emberek építeni a gyárakat, otthont építeni, azonnal hozzáfogtak ahhoz, hogy legyenek sportlétesítmények Tiszaújvárosban. Akkor ugye még nem így nevezték a várost, akkor még Tiszaszederkény volt a neve. Melyik volt az a sportág, ami azonnal szárba szökkent? Az a sport, amit egyébként szidnak Magyarországon rengetegen, de mégiscsak az egyik legkedveltebb sport az egész világon, a labdarúgás. Azonnal lett a labdarúgásnak is megfelelő környezet, pálya. Utána jött a többi sportág. A település adottságainak megfelelően, kihasználva a Tisza közelségét, elindult a kajak-kenu. Aztán jött a kosárlabda, és még ki tudja mennyi-mennyi sportág. Én most rácsodálkoztam, amikor bejöttem ide, hogy ma már milyen sokan veszünk részt ezen az ünnepi eseményen.
Persze abban az időben is voltak mecénásai a sportnak. Mint ahogy most is. Akkor elsősorban a nagyvállalatok karolták fel a sportot, és mindent megtettek azért, hogy épüljenek a sportlétesítmények. Ahol most vagyunk, itt is valamikor egy sporttelep volt, amit elsősorban a Tiszai Vegyi Kombinát épített, de besegített a többi cég is, a Tiszai Erőmű Vállalat és a TIFO is. A lényeg, hogy 20 éve eljött az idő, hogy változtatni kell, és építeni kell egy olyan sportkomplexumot, ahol a különböző sportágaknak helye van. Azért ez másképp épült, mint az ország jelenlegi sportlétesítményei. Ugyanis ezt a komplexumot a város, Tiszaújváros saját gazdasági erejéből építette, ebben nem volt állami támogatás. Ezt mi építettük. Nyilvánvaló, hogy a nagyvállalatok gazdasági eredményét felhasználva jó döntés volt és ma már büszkék lehetünk arra, hogy nemcsak hogy megépítettük, de azóta továbbépítjük és képesek vagyunk szinte önállóan fenntartani. Mindig is úgy gondolkodott a város vezetése, hogy olyan létesítményt szabad építeni, aminek a fenntartására hosszú távon képesek vagyunk. Tudjuk, hogy még lehetne sok mindent építeni, és fogunk is. kr sportgala_3Elképzeléseink között van sportépületek, sportlétesítmények további idetelepítése a sportcentrum területére. Szépen megyünk előre, és amikor meglesz a pénzünk, és amikor meg vagyunk győződve arról, hogy a fenntartásáról is tudunk gondoskodni, akkor tovább fogjuk építeni.
Nagyszerű eredmények voltak a város történetében és büszke vagyok arra, hogy ilyen sok sportág működik Tiszaújvárosban, és ennyi nagyszerű eredményt értek el sportolóink. Azokkal a sportvezetőkkel, edzőkkel, akik irányították a munkájukat. Ma este is fogunk örülni azoknak a fiatalabb, vagy idősebb, korosodó sportolóknak, azoknak a nagyszerű eredményeknek, amit elértek 2018-ban.
Persze most is kellenek szponzorok és támogatók. Vannak is. A rendszerváltás után Tiszaújváros önkormányzata vette át elsősorban a sport támogatását. De az iparvállalatok sem hagyták magára a várost, és egyre több pénzzel támogatják a különböző sportágak működését. És persze miközben erősödött a versenysport, erősödött a diákport is, és erősödött a szabadidő sport is. Ha valaki végigmegy Tiszaújvárosban, láthatja, hogy mennyi szabadtéri sportlétesítménye van a városnak. Szabadtéri kis edzőközpontokat hoztunk létre, nem csak Újvárosban, hanem minden városrészben. Mert úgy gondolkodunk erről a városról, hogy minden városrész egyenrangú, és akik ott élnek, megérdemlik, hogy legyen lehetőségük a sportolásra. Megújítottunk egy olyan szabadtéri létesítményt is, ami közkedvelt volt a régi időszakban is, de úgy éreztük, hogy ráfér egy kis felújítás. Felújítottuk az Ifjúsági parkot. kr sportgala_4Egy nagyszerű kis szabadtéri edzőközpont, szabadidő központ jött létre, és úgy látom, hogy nagyon sokan használják, és örülnek annak, hogy ez a létesítmény újjáépült.
Tiszaújváros önkormányzata költségvetésének több mint 4%-át fordítja a sport támogatására, működtetésére. Ez 454 millió forint jelen pillanatban. Persze ez a pénz is kevés. Örülünk annak, hogy az országos szövetségek támogatást biztosítanak, akár működési támogatást, akár egy-egy eseménynek a támogatását. Büszkék lehetünk arra, hogy nemzetközi versenyeket rendezünk évről- évre Tiszaújvárosban. A legnagyobb szabású, a triatlon világkupa önmagáért beszél. Sok ezren vagyunk ott, igazán nem lehet azt mondani, hogy nem népszerű, évről-évre várják az emberek, jönnek országhatáron túlról is. Ez az a sportesemény, ami nemzetközi hírnevet hozott városunknak. Vannak más nemzetközi versenyek is. Örömmel adunk otthont akár itt a sportcentrum területén is ezeknek a versenyeknek.
A diáksportról szeretnék külön is szólni, mert ez az, ami a felnőtt sportolást megalapozza. El kell kezdeni fiatal korban. Örülök annak, hogy folyamatosan olyan testnevelő tanárok dolgoznak a városban, olyan sportszerető emberek, akik odafigyelnek a felnövekvő nemzedék testedzésére. Nagyon fontos dolog ez, mert a fiatalok, ha sportolnak, egyrészt jót tesznek a saját testüknek, de reménykedünk abban, hogy ők is törődni fognak a fiatalokkal és valamilyen módon ők is visszatérnek majd, vagy példamutató szülőként, vagy példamutató edzőként, sportvezetőként segítik a felnövekvő nemzedék testedzését.
Köszönöm mindenkinek, aki ide ma este eljött - jó sokan vagyunk - és jövőre a remény az, hogy ha így összefogunk mindannyian, és mindenki odateszi magát, a támogatók, az országos szövetségek, a gazdasági társaságok, az önkormányzat, a sportvezetők, az edzők, a sportolók, akkor 2019-ben is ilyen nagyszerű, vagy még nagyszerűbb eredményeknek örülhetünk együtt.
Engedjék meg, hogy év vége közeledtével mindenkinek megköszönjem az éves munkáját, a nagyszerű teljesítményeket, melyekkel öregbítették Tiszaújváros hírnevét, és kívánok sikerekben, sportsikerekben gazdag újesztendőt - zárta köszöntőjét a polgármester.
f.l.


Utánpótlás- és diáksport területén kiemelkedő eredményt elért sportolók díjazása
ILLÉS NIKOLETT
A Tiszaújvárosi DSE sportolójaként atlétika és duatlon sportágban is kiemelkedő eredményt ért el 2018-ban, legjelentősebb a megyei mezei futó diákolimpián megszerzett egyéni 4. helyezése, az atlétika diákolimpián 300 m síkfutásban elért 3. helyezése.
HAJDÚ DÁVID
A Tiszaújváros DSE tagjaként a Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola III. korcsoportos labdarúgó csapatának alapembere, magasabb korosztályban is képes helytállni. A labdarúgás mellett szép eredményeket ért el az atlétika sportágban is.
BORJUS VIRÁG
Sokoldalú és áldozatkész sportoló. Igazi csapatember. Kiemelkedő eredményeket ért el atlétika, úszás és duatlon sportágakban a Tiszaújvárosi DSE sportolójaként.
GONDOS ALEXANDRA
A Tiszaújvárosi DSE tagjaként a DVTK ÉLKSK Tiszaújváros kadet csapatának játékosa. Szorgalma, kitartása átlag feletti, a játék minden elemét elsajátította,annak csiszolásán folyamatosan dolgozik. A Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola kosárlabda csapatával országos elődöntőt játszottak a D4-es korosztályban.
LENKE ADÉL és KOVÁCS ÉVA
A Tiszaújvárosi DSE sportolóiként a DVTK ÉLKSK Tiszaújváros kadet- és serdülőcsapatának játékosai. Az országos döntő 6. helyezett csapatának tehetséges, szorgalmas tagjai. A kosárlabdán kívül más sportágakban is szép eredményeket értek el, és a tanulásban is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.
PETRÁNYI DORINA
A Megyei Atlétika Diákolimpia egyéni versenyen leány távolugrásban 3. helyezést szerzett a Tiszaújvárosi Református Diáksport Egyesület sportolójaként.
FÓNAGY-ÁRVA ZSÓFIA
A Tiszaújvárosi Református Diáksport Egyesület és a TSC Asztalitenisz Szakosztályának sportolójaként az újonc országos bajnokságon 3. helyen végzett, az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoportban 4. helyezést ért el.
MOLNÁR BENCE
A Tiszaújvárosi GIMI Diáksport Egyesület tagja és a Phoenix KK U20-as, valamint felnőtt csapatának játékosa. A csapatok ikonikus alakja, érti, és jól játssza a kosárlabdát. Több mérkőzésen is szerepet kapott, ahol bizonyította rátermettségét.
TASKÓ ISTVÁN
A Phoenix KK U20-as csapatának játékosa. Egyik legkitartóbb sportolója az egyesületnek. Nagy munkabírással rendelkezik, rengeteg plusz időt szán arra, hogy jobb legyen. Ennek köszönhetően elérte, hogy az idei évben a felnőtt csapat keretébe is meghívót kapott, és lehetősége volt a pályán bizonyítani.
SZILÁGYI VIKTÓRIA
Kiemelkedő edzésmunkájának köszönhetően a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium röplabda csapatának egyik legmegbízhatóbb és legmeghatározóbb játékosává vált. Jeles tanulmányai mellett 2018-ban is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy fejlődjön a röplabda sportág területén.
TÓTH RÉKA
A Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium kiváló röplabdázója, a jövő nagy ígérete. Rengeteget fejlődött az elmúlt évben, folyamatos, lelkiismeretes, alázatos munkájának köszönhetően a tavaszi amatőr országos döntő egyik meghatározó játékosa volt.
VARGA BENCE
A Tiszaújvárosi Sport Club Asztalitenisz Szakosztályának serdülő versenyzőjeként 2018-ban megnyerte a serdülő páros versenyszámot a B-A-Z megyei utánpótlás bajnokságon, valamint az I. Edelény Open Asztalitenisz versenyen U16 korosztály egyéniben a 9. helyen végzett.
MÉSZÁROS ANETT
A TSC Asztalitenisz Szakosztály versenyzőjeként 2018-ban az Észak-magyarországi Régió Újonc Asztalitenisz Bajnokságán U11 korosztályban két alkalommal végzett a 2. helyen, míg az U13-as korosztályban három alkalommal szerzett bronzérmet.
MÉSZÁROS ÁRON
Tagja volt az újonc országos csapatbajnokságon 2. helyezést elért 3 fős csapatnak, emellett egyéniben az Észak-magyarországi Régió Újonc Asztalitenisz Bajnokságán U13-as korosztályban két alkalommal ezüst, egy alkalommal bronzérmet szerzett a TSC Asztalitenisz Szakosztály versenyzőjeként.
RÉTI MÁRTON
A Tiszaújvárosi Sport Club Súlyemelő Szakosztályának ifjúsági korú versenyzőjeként 2018-ban súlycsoportjában megnyerte a Szűcs Lajos Emlékversenyt, valamint az Ördögh István, illetve a Kőszegi György Emlékversenyt is.
MÉSZÁROS TAMÁS
A Football Club Tiszaújváros U19 csapatának meghatározó játékosa, aki a felnőtt csapat keretével készül. Hozzáállása az edzésekhez és a mérkőzésekhez is példaértékű. A mérkőzés eredményétől függetlenül mindig igyekszik a maximumot kihozni magából, ezzel is példát mutatva a csapat többi tagjának.

HÁRTÓ PÉTER
Az egyik legügyesebb játékosa az FCT U15 korosztályos csapatának. 5 éves kora óta igazolt sportolója a tiszaújvárosi labdarúgó klubnak. A mérkőzéseken a középpálya elnyűhetetlen motorja, rengeteg futással és labdaszerzéssel segíti csapatát, cselező képessége átlagon felüli.
KASSAI BÁLINT
Az FCT U11-es csapatának egyik legjobb játékosa, de az U13-as csapatban is rendre megállja a helyét. Az edzéslátogatottsága 100%-os, aminek köszönhetően sokat fejlődött az elmúlt évben, szorgalmát, kitartását kitűnő tanulmányi eredménye is tükrözi.
LUKÁCS ISTVÁN
Óvodás kora óta a labdarúgás elhivatottja, jelenleg az U9-es csapat tagja. A mérkőzéseken, a Bozsik-fesztiválokon megbízhatóan teljesít, a rábízott feladatokat mindig megpróbálja maximálisan végrehajtani. Tudása alapján támadásban és védekezésben is bevethető tehetséges játékos.
GÁSPÁR BALÁZS
A Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub felnőtt csapatának egyik legponterősebb húzóembere. Több mérkőzésen is győzelemre vezette csapatát, de tovább kíván fejlődni, tanulni, hogy feljebb kerüljön azon a bizonyos létrán. Igazi csapatember, magabiztos jelenléte pozitív erőt ad társainak is.
JÓNÁS BENCE
A Phoenix KK U20-as csapatának kiemelkedő kosárlabdázója. Folyamatosan fejleszti magát, alázatosan készül minden mérkőzésre, igyekszik úgy beosztani idejét, hogy a jó tanulmányi teljesítménye mellett a kosárlabda sport álljon az első helyen. Munkamorálja és játék intelligenciája eredményeként az idén a felnőtt csapat keretébe is meghívást kapott.
EREMIÁS KRISTÓF
Három éve kezdte a kosárlabdázást, nagyon gyorsan fejlődik, alázatos munkájának és akaratának köszönhetően. Az U18-as és az U20-as csapatnak is meghatározó játékosa. Edzéseken, mérkőzéseken mindig a maximumot teljesíti.
BÉLTECZKI BALÁZS
Hosszú évek óta a Phoenix KK játékosa, aki mindig szorgalmasan jár edzésekre, mérkőzésekre, ennek gyümölcseként az idei szezonban már a kadet csapat stabil kezdőembere és a junior csapatban is szerepet kap.
FEDOR SZABOLCS
Korosztályának egyik legrégebbi motorosa, fiatal kora ellenére nagyon tapasztalt és megbízható kosárlabdázó. Erőssége a védekezés, de támadásban is egyre többször veszélyes az ellenfél gyűrűjére, amely a hatalmas fejlődési vágyának köszönhető. Hozzáállása mindenki számára példaértékű.
TARJÁNYI ÁRON
Tehetséges játékosként a Phoenix KK U11-es és az U12-es csapatban is meghatározó, az egyik legponterősebb. Lelkes, kitartó és szorgalmas, ennek köszönhetően fejlődése szembetűnő, a sportág iránt alázatos.
MÁTYUS LILI
A Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzőjeként a Junior Európa Kupán 3. helyezést, a Triatlon Klubcsapatok Országos Bajnokságán váltóban 1. helyezést szerzett. Az év duatlon sportolója.
VÁGÁSI ZOLTÁN
A Triatlon Országos Bajnokságon 3. helyezést vívott ki magának. Zoltán 2018-ban a Triatlon Magyar Ranglista 3. helyezettje.
MOLNÁR SÁRA
Triatlon versenyzőként a Klubcsapat Országos Bajnokságon 1. helyet, a Junior Európa Kupán 10. helyet, az Aquathlon Országos Bajnokságon 1. helyet szerzett.
KOVÁCS ANNA
A Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzőjeként a Duatlon-, valamint a Triatlon Országos Bajnokságon is 3. helyezést, továbbá a Triatlon Klubcsapat Országos Bajnokságon 1. helyezést ért el.
MEZEI BALÁZS
A Tiszaújvárosi Vízi Sportegyesület versenyzőjeként a Maraton Országos Bajnokságon MK-1 fiú kölyök kategóriában 1.000 m-en 6. helyet, az Országos Kölyök Bajnokságon, valamint az Országos Diákolimpián 2.000 m-en 9. helyezést szerzett.
PÁSZTOR DÁNIEL
VARGA BÉLA
DUDÁS CSONGOR
A Tiszaújvárosi Víz Sportegyesület versenyzőiként az Ifjúsági Országos Bajnokságon K-1 ifi 3x200 m-es váltóban 5. helyezést értek el.
MÁRTON TÜNDE
A Tiszaújvárosi Kajak-kenu és Sárkányhajó Egyesület versenyzőjeként magyar bajnoki címet szerzett 2018-ban, a serdülő válogatott tagja.
KŐSZEGI MILÁN
A TKKSE versenyzőjeként Országos Diákolimpiai bajnok, ifjúsági válogatott kenus.
HORVÁTH MAJA
Az idei évben háromszor is magyar bajnoki címet szerzett, a serdülő válogatott tagja.
TÓTH NÓRA
A TKKSE versenyzőjeként kétszeres magyar bajnok, az országos kölyök válogatott tagja.
MANNHEIM MELITTA
A TKKSE kenu sportágának versenyzőjeként magyar bajnoki 3. helyezést ért el 2018-ban.
SZEGI ZSOMBOR
A TKKSE kenus versenyzőjeként magyar bajnoki 3. helyezést szerzett és a kölyök válogatott tagja lett 2018-ban.
KOVÁCS FANNI ANIKÓ
Kétszeres magyar bajnoki címet vívott ki magának. A régiós kölyök válogatott tagja lett.
KŐHALMI VIRÁG
A TKKSE versenyzőjeként kétszeres magyar bajnok és tagja a régiós kölyök válogatottnak.
KISS PETRA
KAPCZÁR NOÉMI
A Tiszaújvárosi Gimnasztráda Csoport sportolóiként kiemelkedő teljesítményükkel, elkötelezettségükkel jelentősen hozzájárultak a csapat Szlovákiában a Nemzetközi Gimnasztráda Fesztiválon elért 1 arany és 1 ezüstérem, valamint 2 kategória győzelméhez.
IFJ. TÓTH IMRE
A Justitia Fuji-Yama Sportegyesület tiszaújvárosi csoportjának versenyzőjeként a Nyílt Shito Országos Bajnokságon formagyakorlatban és küzdelemben is 1. helyezést, továbbá a IV. Sajó Kupán formagyakorlatban 1. helyezést, valamint az Avas Kupán 7. helyezést ért el korosztályában.

A Civil Szalon díjazottjai

A sportgálák történetében idén először egy tiszaújvárosi civil szervezet, a Civil Szalon is elismerte sportolóink sikereit. Két fiatal sportolót támogatnak, akiknek eddigi eredményei előrevetítik sportolói karrierjük világszínvonalú kibontakozását.
ZSÍROS ZSOMBORT 50.000 Ft sportruházati vásárlási utalvánnyal, BRAGATO GIADÁT pedig 200.000 Ft anyagi hozzájárulással támogatja a Tiszaújvárosi Civil Szalon. Mindkét sportoló a Tiszaújvárosi Kajak-kenu és Sárkányhajó Egyesület versenyzője.

Felnőtt sportolók díjazása

TÖLGYESINÉ LIKTOR MÁRIA
A Tiszaújvárosi DSE, majd a Tiszaújvárosi Református Diáksport Egyesület turisztikai csoportjának vezetőjeként 31 évig irányította, vezette aktívan csoportját. Elsősorban belföldi túrákat szervezett a Bükkbe, a Mátrába és a Zempléni-hegységbe. A kirándulásokat kedvelő gyermekekkel járt a szlovák paradicsomban, a Tátrában is. Több éven keresztül szervezője volt a nagysikerű turisztikai táboroknak is. 31 év alatt kb. 900 gyermek kirándulhatott Marikával, aki figyelt arra is, hogy a tanulók egészségi, és erőnléti állapotának megfelelő túrákat szervezzen.
SALAP JULIANNA
A Tiszaújvárosi Sport Club Természetjáró Szakosztály túrázója, aranyjelvényes természetjárója. Kiemelkedő a hosszú gyalogos teljesítménytúrák teljesítésében. Kiemelkedő eredményei 2018-ban: teljesítette a Kinizsi Százas, a Kazinczy 200-as, valamint a Vadrózsa teljesítménytúrákat.
BOROSNÉ FODOR IRMA
A Tiszaújvárosi Sport Club Természetjáró Szakosztály aktív túrázója, az egyesület Ellenőrző Bizottságának tagja. Kiemelkedő szerepet vállal a szakosztály általszervezett programokban. Kiválóan teljesítette az Országos Kéktúra 1160 km-ét és elkezdte a Dél-Dunántúli Kékkör teljesítését is.
MOLNÁR ZOLTÁN
1986-tól folyamatosan Tiszaújváros labdarúgásának kapus egyénisége, 2009-től kapusedző, 2016-tól a klub elnökségének tagja. Sportolói múltja magáért beszél. Kapusedzőként szakmai tudása vitathatatlan. Mind az elnökség tagjaként, mind a felnőtt csapat kapus- és másodedzőjeként meghatározó tagja az egyesület szakmai vezetésének. Hiteles sportember, sok fiatal kapus példaképe.
FILTERMEISZTER ERIKA
A Tiszaújvárosi Fitness Sportklub masters erőemelő versenyzőjeként a Tisza-Kupa Területi Bajnokságon erőemelésben 1. helyezést, fekvenyomásban 2. helyezést ért el. A II. Betyár Fekvenyomó Kupán 2. helyezett, a Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokságon 3. helyezett lett. A Power Challenge ezüst minősítésen senior különdíjban részesült, hiszen a megmozgatott súly 2927,5 kg.
Hosszú éveken át tartó lelkiismeretes és fáradhatatlan munkájának elismeréseként városunk önkormányzata és az FC Tiszaújváros elismerésben részesítette TÓTH LAJOST.

Sportági legjobbak, és általános-, illetve középiskolások díjazása

Tiszaújváros önkormányzata idén is felkért 6 sportegyesületet hogy a 2018. évi eredményeik alapján nevezzék meg legsikeresebb sportolójukat.
Tiszaújváros legjobbja általános iskola diákolimpia kategóriában
BAGI ZOLTÁN, úszó
A Tiszaújvárosi Református Diáksport Egyesület sportolójaként a Diákolimpia Országos Döntőben az I-II. korcsoportban, 50 m gyorsúszásban 2. helyezést ért el, valamint a Jövő Bajnokai tehetségkutató program keretében megrendezett országos úszóbajnokságon 100 m-es pillangóúszásban 1. helyezést szerzett korosztályában.
Tiszaújváros legjobbja középiskola diákolimpia kategóriában
SZILASI BENCE, kosárlabdázó
A Tiszaújvárosi GIMI Diáksport Egyesület tagjaként a gimnázium fiú kosárlabdacsapatának legkiemelkedőbb alakja. Játéktudásával többször is győzelemhez segítette csapatát. A Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub U20-as csapatának vezére, valamint a felnőtt keret tagja, ahol minden mérkőzésen a kezdő ötös biztos résztvevője. Minden képessége, tudása megvan ahhoz, hogy magasabb szinten űzze a kosárlabda sportot.
Tiszaújváros legjobbja súlyemelés sportágban
LUCZ LEVENTE, a Tiszaújvárosi Sport Club Súlyemelő Szakosztályának versenyzője
Nemzetközi eredményei mellett az Ifjúsági Országos Bajnokság győztese. Az Ördögh István, a Szűcs Lajos Emlékversenyek, valamint a Palota Kupa győztese. A Kőszegi György Súlyemelő Emlékversenyen súlycsoportjában első helyezést ért el és a legjobb tiszaújvárosi versenyzőnek járó kupát is elnyerte. Az U17-es válogatott és a Héraklész Bajnok Program tagja. Korosztálya egyik legeredményesebb és legdinamikusabban fejlődő versenyzője.
Tiszaújváros legjobbja atlétika sportágban
KISS CSABA, a Tiszaújvárosi Sport Club Atlétika Szakosztályának versenyzője
Az U23-as korosztályban az országos válogatott keret tagja. A nemzetközi eredményei mellett, a felnőtt országos bajnokságon 400 m-en síkfutásban 4. helyezést szerzett. Korosztályában az ország egyik legtehetségesebb atlétája. Kitartása példamutató a versenyek és az edzések során is.
Tiszaújváros legjobbja asztalitenisz sportágban
FÓNAGY-ÁRVA PÉTER, a Tiszaújvárosi Sport Club Asztalitenisz Szakosztályának versenyzője
A nemzetközi eredményei mellett 2018-ban három alkalommal is dobogóra állhatott országos versenyeken. Az újonc és serdülő országos bajnokságon U13-as korosztályban 3. helyezést, az újonc országos csapatbajnokságon 2. helyezést ért el a 3 fős csapatban, míg a MOSTSZ Kupa I. osztályú országos ranglista versenyt szintén ezüstéremmel zárta.


Tiszaújváros legjobbja labdarúgás sportágban
TÓTH CSABA, a Football Club Tiszaújváros játékosa
Egész évben kiegyensúlyozott, kiváló teljesítményt nyújtott, amivel teljes mértékben rászolgált az elismerésre. Csapatkapitány helyettesként egyik vezéregyénisége a közösségnek, edzéseken és mérkőzéseken is példamutató a hozzáállása. A civil életben is megtalálta számításait, komoly munkája mellett családapa, kiegyensúlyozott személyiség, mely egyértelműen hozzájárul sikerességéhez.

Tiszaújváros legjobbja kosárlabda sportágban
SZABÓ NORBERT, a Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub játékosa
A Phoenix KK felnőtt csapatának tősgyökeres tagja. Jelenlétével, játéktudásával mindig új színt, új lendületet visz a játékba. Edzéseken igyekszik mindig maximális teljesítményt nyújtani. Nehezen viseli, ha valaki nem ad bele mindent az edzésen, vagy a mérkőzéseken. Az ellenfelek mindig egy kellemetlen, nehezen kiismerhető bedobót találnak magukkal szemben a pályán. Ez a tulajdonsága viszi gyakran győzelemre a Phoenix KK NB-I-es csapatát.

Tiszaújváros legjobbja triatlon sportágban
LEHMANN CSONGOR, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzője
A junior világbajnoki cím mellett a Triatlon Európa-bajnokságon egyéniben 3. helyezést, a Triatlon Elit Európa-kupán 1. helyezést szerzett. Az Év Junior Triatlonistája.

Tiszaújváros legjobbja kajak-kenu sportágban
MÁRÓ ANNA, a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület versenyzője
Az Ifjúsági Európa-bajnokságon szerzett ezüstérme mellett az Olimpiai Reménységek Versenyén női 15 évesek K-1 200 m-en 2. helyezést, K-1 500 m-en 1. helyezést, K-1 1000 m-en 2. helyezést, valamint női 15-17 évesek versenyén K-4 500 m-en 3. helyezést ért el.


Kiemelkedő nemzetközi eredményeket elért sportolók díjazása
Lucz Levente – Tiszaújvárosi Sport Club Súlyemelő Szakosztályának versenyzője Az U15 és U17 Európa-bajnokságon elért 12. helyezéséért.
Kiss Csaba – a Tiszaújvárosi Sport Club Atlétika Szakosztályának versenyzője A Tiszaújváros XVIII. Nemzetközi Atlétika Verseny férfi 100 m síkfutásban elért 4. helyezéséért.
Fónagy-Árva Péter – a Tiszaújvárosi Sport Club Asztalitenisz Szakosztályának versenyzője. A Hungarian Mini Cadet Open versenyen U13 fiú párosban elért 9-16. helyezéséért.
Mészáros Liza – a Tiszaújvárosi Sport Club Atlétika Szakosztályának versenyzője A 34. Honvéd Kupa Nemzetközi Versenyen ifjúsági 100 m síkfutásban elért 5. helyezéséért.
Köllő Ábel – a Tiszaújvárosi Sport Club Asztalitenisz Szakosztályának versenyzője A Hungarian Mini Cadet Open versenyen U13 fiú párosban elért 9-16.helyezéséért.
Kiss Eszter – a Tiszaújvárosi Sport Club Atlétika Szakosztályának versenyzője A Tiszaújváros XVIII. Nemzetközi Atlétika Verseny újonc 80 m síkfutásban elért 4. helyezéséért.
Lehmann Csongor – a Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzője
A Triatlon Junior Világbajnokságon elért 1. helyezéséért.
Putnóczki Dorka – a Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzője
A Triatlon Európa-bajnokságon mix váltóban elért 5. helyezéséért.
Lehmann Bence – a Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzője Triatlon Elit Európa-kupán elért 9. helyezéséért.
Bóna Kinga – a Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzője A Triatlon Ifjúsági Európa-bajnokság „B” döntőjében elért 23. helyezéséért.
Bodolai Fanni – a Tiszaújvárosi Vízi Sportegyesület versenyzője A Quadratlon Sprinttávú Világbajnokságon női felnőtt elit kategóriában elért 3. helyezéséért.
Lőrincz Tibor – a Tiszaújvárosi Vízi Sportegyesület versenyzője
A Quadratlon Középtávú Világbajnokságon férfi felnőtt elit kategóriában elért 6.helyezéséért.
Kiss Attila – a Tiszaújvárosi Vízi Sportegyesület versenyzője A Quadratlon Sprinttávú Világbajnokságon férfi felnőtt elit kategóriában elért 10. helyezéséért.
Rakusz Éva – a Tiszaújvárosi Vízi Sportegyesület versenyzője
A 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságon senior B női, 10 személyes kenu csapat kategóriában 500 m-en elért 3. helyezéséért.
Béke Kornél – a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület versenyzője A FISU Egyetemisták és Főiskolások Világbajnokságán férfi felnőtt K-2 1000 m-en elért 1. helyezéséért.
Bragato Giada – a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület versenyzője Az Ifjúsági és U23 Világbajnokságon U23 C-2 500 m-en elért 4. helyezéséért.
Gábor Netta – a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület versenyzője Az Ifjúsági és U23 Európa-bajnokságon K-1 junior női 200 m-en elért 2. helyezéséért.
Máró Anna – a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület versenyzője Az Ifjúsági és U23 Európa-bajnokságon K-4 junior női 500 m-en elért 2. helyezéséért.
Kovács Mirtill – a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület versenyzője Az Olimpiai Reménységek Versenyen női 17 évesek kategóriában K-2 500 m-en elért 6. helyezéséért.
Kujbus Annabella – a Justitia Fuji-Yama Sportegyesület tiszaújvárosi csoportjának versenyzője Az Avas kupa – 12. Csordás József nemzetközi karate emlékversenyen a 16-17éves junior lány, küzdelem kategóriában elért 5. helyezéséért.
Tiszaújváros önkormányzata a triatlon junior világbajnoki címéért külön elismerésben részesítette LEHMANN CSONGORT, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolóját.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477