Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

A célok nem fogynak el

kr tri_1Huszonhatodik szezonját zárta 2018-ban a Tiszaújvárosi Triatlon Klub (TTK). Az elmúlt egy év eredményeit, sikereit értékelték a Tiszaújvárosi Sportcentrum zászlós termében.


kr tri_2- Büszke és hálás vagyok - kezdte köszöntő beszédét Dr. Fülöp György alpolgármester. - Nagy dolognak tartom, hogy egy ilyen kis városban, ilyen nagy teljesítményű klub képes ilyen sikeresen működni. Hiszen valljuk meg, ez a klub nemcsak sportegyesületként működik, hanem jelentős közösségépítő erővel is bír. Természetesen az önkormányzat továbbra is támogatja az egyesületet, és lehetőségeihez mérten javítani fogja a klub működési feltételeit.
- Elsősorban utánpótlás nevelésben gondolkodunk - nyilatkozta lapunknak Lehmann Tibor, a TTK vezetője. - Az a nem titkolt célunk, hogy minél több eredményes versenyző kerüljön ki a kezeink közül. Azt gondolom, az évtizedek alatt felépített struktúránk jól vizsgázik, hiszen 2018-ban mi voltunk Magyarországon a legeredményesebb triatlon klub. Ha a létszámunkat tekintjük, több mint százan vagyunk, ez a szám az átlagosnál magasabb. Büszkék vagyunk rá, hogy itt a környéken nagyon sok gyermek úgy dönt, hogy ezt a sportot választja. Ha az eredményeinket nézzük, magasan a legjobbak lettünk az elmúlt szezonban, hiszen világbajnokot adtunk a városnak és Magyarországnak. Négy sportolónk pedig - Putnóczki Dorka (junior triatlon), Mátyus Lili (junior duatlon), Hankó Dávid (felnőtt középtáv), Lehmann Csongor (junior triatlon) - az „Év sportolója” lett. De ezen felül is nagyon büszke vagyok minden gyerekre, fiatalra és felnőttre, akik kemény munkájukkal és hozzáállásukkal hozzájárultak a klub sikereihez.
- Én 2012-ben kezdtem ezt a sportot - mondta Varga Martin. - Nagyon szeretek futni és úszni, ezért azt gondoltam, hogy a triatlont kipróbálom. Nagyon tetszik, szeretek ide járni, mert sok barátom van itt, és az edzéseket is nagyon szeretem. Versenyeken is indultam már, a legjobban a 2016-os Tisza Triatlon sikerült, mert megnyertem.
A klub eredményességéhez nagyban hozzájárult, hogy Lehmann Csongor Ausztráliában világbajnok lett.
- Általában minden év végén el szoktam mondani, hogy ez volt az eddigi legeredményesebb évem - mondta Lehmann Csongor mosolyogva. - Ami úgy gondolom igaz is volt, hiszen, akkor, abban a szezonban mindig a legjobbat, a legtöbbet nyújtottam, ami évről-évre egymásra rakódott. Most úgy állok itt, hogy a 2018-as évem volt az eddigi legjobb, amit az eredményeim is alátámasztanak, mert idén több világversenyen is sikerült a dobogóra állnom, melyek közül a csúcs az ausztráliai világbajnoki dobogó legmagasabb foka volt. Jövőre korosztályt váltok, juniorból U23 kategóriába lépek, ami azt jelenti U23 és felnőtt versenyeken indulhatok. A célom, hogy a magasabb korosztályban is kamatoztatni tudjam az eddig megszerzett tudásomat.
- Természetesen a terveink sosem fogynak el - veszi vissza a szót Lehmann Tibor. - Azt gondolom, hogy ezek a sikerek nem azt jelentik, hogy most már hátra dőlhetünk, ez pontosan valami nagy dolognak a kezdete. Azon dolgozunk, hogy megvédjük a legjobb klub címet, amihez mindenki munkájára szükség van. A sportoló gyerekeknek, az edzőknek, szakembereknek és nem utolsó sorban a szülőknek, akik partnerek és nem áldozathozatalnak érzik, hogy a gyerekeket edzésre, versenyekre viszik, hanem egy hosszú távú befektetésnek fogják fel.
A fiatalok edzése és versenyeztetése mellett a triatlon klub az önkormányzattal közösen minden évben Triatlon Nagyhetet szervez, ami világkupa futammal zárul. A szervezések már most elkezdődtek.
- Július közepén lesz a Triatlon Nagyhét, a záró verseny július 13-án - tudtuk meg a klub vezetőjétől. - Az előkészületek már elkezdődtek, a nagy bejelentéssel azonban még várunk, de annyit elmondhatok, hogy koncepcióváltásban gondolkodunk. Szeretnénk haladni a korral és egy korszerű rendezvénnyé formálni ezt a népszerű programsorozatot.
ema


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477