Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

A 2017-es esztendő sportkrónikája 1.

Január

Bicsák és Lehmann a legjobb
2016-os teljesítménye alapján Bicsák Bence és Lehmann Csongor vehette át az ifj. Márkus Gábor Alapítvány a Magyar Triatlonsportért pályázat nyerteseinek járó emlékplakettet és a vele járó anyagi támogatást.
Jégpálya a Sportcentrumban
Hagyományos módon - hízlalással - készítettek jégpályát a Sportcentrumban az extrém pálya mellett. A világítással is felszerelt időszakos létesítmény az időjárás függvényében ingyenesen volt látogatgató.

Kispályás jótékonyság
Kiprich József, mint csapatvezető a kispadon, több egykori neves válogatott játékos pedig a pályán mérte össze tudását a budaörsi BL győztes Aramis-Mad Dogs alakulatával. A dekázókirály, Polonkai Zoltán által szervezett tiszaújvárosi jótékonysági teremlabdarúgó tornán a Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetségének támogatására hívták fel a figyelmet.

Rendhagyó kézilabda torna
Rendhagyó tornát szervezett a TSC kézilabda szakosztálya. A felkészülési időszak elején megrendezett kupán női, férfi és utánpótlás csapatok is mérkőztek. Bár az eredmény másodlagos volt, említésre és elismerésre méltó, hogy a tiszaújvárosi lányokat csak az NB II-es MVSC tudta legyőzni, így a második helyet szerezték meg.

Triatlonos díjeső
A Magyar Triatlon Szövetség több kategóriában is elismerte a Tiszaújvárosi Triatlon klub versenyzőit a 2016-os eredményeik alapján. Az „Év sportolója” kitüntető címet - Vágási Zoltán (gyermek kcs., triatlon), Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor (ifjúsági kcs., triatlon), Putnóczki Dorka (ifjúsági kcs., duatlon), Dévay Zsombor (ifjúsági kcs., duatlon), Lehmann Bence (junior kcs., triatlon és duatlon), Hankó Dávid (felnőtt kcs., középtávú triatlon) - érdemelte ki.

Új elnök
A Termálfürdő FC Tiszaújváros tagsága 2017. január 11-ei közgyűlésén egyhangú szavazással elnökének választotta Lukács Flóriánt.
Az új elnök 2002-től tagja az egyesület elnökségének. Első évében az akkori kft. ügyvezetői tisztét is betöltötte már. Most az elnöki feladatot társadalmi munkában vállalta, megbízatása 2018. május 31-ig tart.
Mellette az elnökség tagjai: Járai József, Gulácsi Tamás, Molnár Zoltán és Kántor Róbert

Jubileumi torna
A zord időjárás miatt bár több csapat lemondta a részvételt, jó hangulatban telt a XX. Sport- Park Kupa teremlabdarúgó torna. A dobogósok: 1.Spiccesek, 2.Galaktikusok, 3. SC Grund.
Legjobb mezőnyjátékos: Csorba Tamás (Spiccesek). Gólkirály: Sebők Gergő (Galaktikusok, 9 góllal). Legjobb kapus: Serki Attila (Galaktikusok)

Ezüstök és bronzok
A „Borsod-Abaúj-Zemplén megye Év Sportolója 2016” közönségszavazásban az utánpótlás lányoknál Putnóczki Dorka (TTK) harmadik, Bragato Giada (TKKSE) ötödik lett. Az utánpótlás fiúknál Lehmann Csongor (TTK) második, Béke Kornál (TKKSE) negyedik helyen végzett. Az utánpótlás csapatok mezőnyében a Tiszaújvárosi Triatlon Klub a harmadik lett. A felnőtt nők mezőnyében Váczi Anita (TVSE) a harmadik, míg a kosárlabdázó Varga Ádám (TPKK) a második lett, csapata, a Phoenix az ötödik helyet szerezte meg. Lehmann Tibor az edzők versenyében állhatott fel a dobogó második fokára.

Február

Forgács torna
17. alkalommal tartották meg a Forgács László labdarúgó emléktornát. A megyénkből származó egykori országos rendőr-főkapitány emlékére létrejött tornára az ország szinte minden szegletéből érkeztek a rendvédelmi szervek csapatai. A tornát végül a Budapesti Rendőr Sportegyesület
nyerte.

Új vezetőedző
A Tiszaújvárosi Phoenix KK csapatának vezetőedzője, Brunyánszky István egészségügyi okokból visszavonult, posztját az addigi másodedző, Szendrey Zsombor vette át.
A leköszönő vezetőedző 1996-ban került a TSC kosárlabda szakosztályába. A Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub alapító tagja, és egyben az egyetlen olyan sportember, aki a kezdetektől a mai napig a csapat tagja volt, 15 évig játékosként, majd edzőként. Tiszaújváros képviselő-testülete 2011-ben Szent István Emlékérem kitüntetésben, 2015-ben „Tiszaújváros Sportjáért” Évi díj kitüntetésben részesítette.

Európa legjobbja Tiszaújváros
A tiszaújvárosi Ifjúsági Triatlon Európa-bajnokság és Fesztivál nyerte a „2016. évi legjobb európai esemény” díját, melyet február 18-án adtak át Rómában, a sportág kontinentális szervezetének kongresszusát követő gálavacsorán.

Kristály-bronz
A junior országos fedett pályás bajnokságon Kristály Csanád, mint első éves junior 200 méteres síkfutásban 23,18 mp-es idővel bronzérmet szerzett.

Lucz az élen
Huszonkettedik alkalommal gyűltek össze a súlyemelők, hogy Ördögh Istvánra emlékezve területi és diákolimpiai selejtezőversenyt tartsanak. A versenyen a TSC valamennyi serdülő, ifjúsági és junior korú versenyzője bejutott a diákolimpia döntőjébe, a legjobb utánpótláskorú versenyző Lucz Levente pedig az elismerés mellett lehetőséget kapott a korosztályos válogatottba kerülésre is.

Március

Asztalitenisz sikerek
Régiós és nemzetközi szinten is kiváló eredményeket produkáltak a TSC asztalitenisz szakosztályának utánpótlás sportolói. Köllő Ábel és Fónagy-Árva Zsófia megnyerte korosztályát, Ábel ráadásul megnyerte az eggyel idősebbek versenyét is, míg Zsófi ott ezüstöt szerzett. Testvére, Fónagy-Árva Péter korosztályában ezüstöt nyert.
A két fiú emellett indult Budapesten, egy nemzetközi tornán is, ahol 14 ország 215 versenyzője állt asztalhoz. Ábel korosztályában 9., míg Péter - egy ágra kerülve a verseny elsőszámú kiemeltjével - a 17. lett.

Együttműködés a vízen
Az északkelet-magyarországi régió kajak-kenu egyesületének vezetői együttműködési megállapodást írtak alá. A 17 egyesület eddig is kapcsolatban állt egymással, de ezt most hivatalos formába is öntötték, erősítve a régió vízi sportéletét. A közös edzés, szakmai- és eszköztámogatás az alapvető cél.

Soha ennyi erő
Soha akkora tömeg nem vett még részt a TIFIT SC tavaszi versenyén, mint 2017-ben. Mintegy 200 erőemelő nevezett, és a body és fitnesz versenyzők is több mint harmincan voltak.

Április

Csapatban is csúcson
Április 1-jén rendezték az I. RAW felhúzó magyar bajnokságot Hajdúszoboszlón. A Tiszaújvárosi Fitnesz SC kiváló eredményeket ért el egyéniben és hosszú idő után csapatban is, hiszen a dobogó második fokára állhattak fel.

Egyesülésre fel!
Közgyűlést tartott a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület. Az eseményen az éves beszámolók mellett az idei és jövő évi tervekről, a két tiszaújvárosi kajak-kenu egyesület fúziójáról is szó esett. A vélemények szerint a városnak és a helyi kajak kenu sportnak hosszú távon az egyesülés az érdeke.
Duatlonból jeles
Veresegyházán kezdték meg a hazai versenyszezont a tiszaújvárosi triatlonisták, az országos duatlon és utánpótlás ranglista viadalon. A férfiak között Dévay Márk első, míg a nők mezőnyében Mátyus Lili második, illetve Molnár Sára harmadik helyezettként állhatott dobogóra.

Mezei futás
A diákolimpia mezei futás országos döntőjének résztvevői Gödöllőn gyűltek össze. A diákok a II-VI. korcsoportban futották le az előírt távokat. A VI. korcsoportban a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium tanulói szép sikereket értek el. Csapatban a lányok elsők, míg a fiúk a harmadikok lettek. A fiúk között Lehmann Csongor az első helyen végzett.

Éremeső
Alaposan kitettek magukért a Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzői a Balatonbogláron megrendezett duatlon országos bajnokságon, hiszen 5 arany-, 6 ezüst- és 3 bronzérmet „termeltek”.

Ötödik az Eötvös
Az V.-VI. korcsoportos lány röplabda diákolimpia B kategóriás döntőjében az egy évvel korábbihoz hasonlóan az ötödik helyen végzett az Eötvös DSE csapata úgy, hogy a legjobb négybe a lebonyolítás sajátosságaként olyan csapatok is bekerültek, melyeket korábban már megvertek. A torna legjobb feladója az eötvösös Szilágyi Viktória lett.

Százhúsz felett
Pap-Csákvári Judit a 16. Sárvár 6/12/24 órás futóverseny 12 órás versenyszámában nem kevesebb, mint 121,4 km-t teljesített. Ezzel az eredménnyel a nők mezőnyében az abszolút 5., míg korcsoportjában a 2. helyet szerezte meg.

Május

Atlétika
17. alkalommal rendeztek nemzetközi atlétikai versenyt Tiszaújvárosban, az atlétikai világnap alkalmából. A résztvevők számában megdőlt a csúcs, 786-an álltak rajthoz a különböző versenyszámokban. A nemzetközi mezőnyben a juniorok között Kristály Csanád 200-on a dobogó tetejére, 100-on a harmadik fokára futott. Kiss Csaba a felnőttek 100 méteres versenyében megszerzett bronz mellé egy negyedik helyet ért el 200-on.

Országos elnökségben
Stratégiai bizottságába szavazta közgyűlésén a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Béke Lászlót, a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület elnökét.

Háromszáz foci
Fodor Péter, az FC Tiszaújváros csapatkapitánya rangos társaság tagja lett. „Foci” - a csapaton belül így hívják - 2006-os debütálása óta háromszázadszor öltötte magára a tiszaújvárosi mezt.

Kerékpár-próba
A Tiszaújvárosi Triatlon Klub által megrendezett JABIL 3Próba szabadidősport eseménysorozat május 14-én, a kerékpározással rajtolt el. Az időjárás által is kegyeibe fogadott programra 681 sportember - köztük 104 JABIL-dolgozó - fogadta el a szervezők meghívását.

Felnőve a dobogóra
Béke Kornél, a győri Graboplast versenyzőjével, Mozgi Milánnal párosban első felnőtt versenyén, Szegeden K-2 1000 méteren a harmadik helyet szerezte meg.

Világbajnokok
A Tiszaújvárosi Vízi Sport Egyesület két versenyzője, Bodolai Fanni és Lőrincz Tibor korosztályos világbajnoki címet szerzett az Orfűn megrendezett quadratlon világbajnokságon. A középtávú versenyben - mely 1,5 km úszást, 38 km kerékpározást, 8 km kajakozást és 10 km futást foglal magába - Fanni és Tibor is az U23-as mezőny legjobbjának bizonyult.

Élen a felnőtteknél
Bragato Giada a Győrben megrendezett maratoni országos bajnokságon ifjúsági korúként a felnőttek mezőnyében szerzett magabiztosan aranyérmet a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület színeiben.

Tisza Triatlon
A tiszaújvárosi XXVI. Tisza Triatlonon rekord-
mezőny, 125 csapat mérte össze tudását. A csapatversenyben a budaörsi női és a tiszaújvárosi férfi egység, egyéniben pedig Putnóczki Dorka és Bicsák Bence végzett az élen.

Asztalitenisz
A TSC asztalitenisz szakosztályának első csapata a második lett az NB III-as bajnokságban, második csapata megnyerte a megyei bajnokságot, míg a Brassai DSE csapata a dobogó 3. fokára állhatott.

Kézilabda
Véget ért a Borsod megyei női kézilabda bajnokság 2016/17-es szezonja. A dobogó második fokát sikerült a Tiszaújvárosnak elérnie. Az elsőséget az egész bajnokságban magabiztosan játszó Kazincbarcika szerezte meg.

Június

Bajnokság hazai vízen
A tiszaújvárosi üzemvíz csatornán rendezték meg Borsod megye kajak-kenu bajnokságát.
A rendezvényen mindkét helyi klub részt vett és remekelt. Az egyesületek versenyében a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület végzett az élen, a Tiszaújvárosi Vízi Sportegyesület harmadik lett.

Bennmaradás
A kiváló őszi szereplés után tavasszal döntetlenek és vereségek nehezítették a pontgyűjtést. Bár a megszerzett 45 pont nem kevés, az átalakuló labdarúgó NB III miatt éppen csak elégnek bizonyult a bennmaradáshoz az FC Tiszaújváros számára.

Úszva próbáltak
Úszással folytatódott a JABIL 3próba elnevezésű szabadidősport sorozat. A Sportcentrum medencéjében 212 pontvadász teljesítette a 400, vagy az 1000 méteres távot.

Zöldben tovább
A Phoenix az alsóház első helyén zárta az NB I/B-s kosárlabda bajnoki idényt. Ezzel az újraformálódó bajnokság Zöld csoportjába kvalifikálta magát a 2017-18-as bajnoki szezonra.

Diákolimpiai siker
Harmadik helyet ért el a VI. korcsoportos strandröplabda országos diákolimpiai megmérettetésen az Eötvös középiskola csapata. A Sóvári Petra, Sóvári Panna, Mayer Flóra, Orvos Réka, Szilágyi Viktória felállású ötös fogat a Veszprém és a Szarvas mögött végzett a dobogó harmadik fokán.

Futóverseny a fesztiválon
Több mint 200-an álltak rajthoz Tiszaújváros első terepfutóversenyén, a Tisza Trailen. A Sportfesztiválon debütáló program tervezett forgatókönyvét átírta az ősziesre fordult időjárás. Az esőtől felázott talaj miatt több szakasza is járhatatlanná vált a kijelölt pályának, ezért hajnalban átrajzolták.

Európa tetején
Magyar sikerrel ért véget a Kitzbühelben megrendezett triatlon Európa-bajnokság junior mix-váltó versenyszáma. Lehmann Csongor bronz-, míg a Putnóczki Dorka, Mátyus Lili, Lehman Csongor alkotta mix váltó az első helyet szerezte meg.

Aranyos Erős
A Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület sportolója, Erős Patrik a belgrádi Ifjúsági és U23-as Kajak-Kenu Európa-bajnokságon párosban aranyérmet szerzett.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477