Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Új esetkocsi a mentőállomáson

kr mentoautoDecember 27-én egy új esetkocsi érkezett városunk mentőállomására. Negyven új autót adtak át decemberben az országban, ezek egyike került ide.


- Tizenhárom évesnél idősebb járművet nem lehet mentőautóként használni - mondta lapunknak Lovas Attila, a Tiszaújvárosi Mentőállomás vezetője -, nekünk egy Ford lett tizenhárom éves, így e helyett kaptuk az új Mercedest. Három Mercedes esetkocsink van immár, egy hároméves, egy egyéves, és ez a vadonatúj. Ennek az új autónak már más a felfüggesztése, légrugóval van felszerelve, alkalmazkodik a bent lévő súlyhoz, így ha beszállunk az autóba, automatikusan állítja be a rugózást. Az autó külseje is megújult, matricái a 70 éves Országos Mentőszolgálatra és a Szív-
city alkalmazásra hívják fel a figyelmet - mondta Lovas Attila.
Az újdonságoknak, fejlesztéseknek ezzel még nincs vége. Februártól az ország valamennyi mentőautójában lecserélik a felszerelések egy részét, egységesebbé téve így az esetkocsikat.
FP


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477