Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Zugírászat és csalás

A Tiszaújvárosi Járásbíróság zugírászat és három rendbeli csalás bűntette miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre és 225.000 forint pénzbüntetésre ítélte azt az ügyvéd foglalkozású vádlottat, aki több alkalommal látott el ügyvédi feladatokat, miután törölték a névjegyzékből. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint 60.000 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott ügyvédi kamarai tagsága megszűnt, ezért őt törölték a névjegyzékből. Ezt követően több alkalommal vett részt különböző büntetőeljárásokban meghatalmazott, illetve kirendelt védőként. Egy alkalommal üres papírlapot íratott alá meghatalmazóival, azzal az ígérettel, hogy azt, mint meghatalmazást visszajuttatja részükre. Egyidejűleg ügyvédi munkadíjat is átvett tőlük, melyet azonban nem adott vissza és így kárt okozott.
A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott az okozott 100.000 forint kárt megtérítette.
Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és védője fellebbezett, az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn. A büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódik.
(Forrás: Miskolci Törvényszék)


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477