Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

In memoriam Tislerics Endre Az égi ösvényeket járja

Döbbenten olvasom a közösségi oldalon a TSC természetjáróinak bejegyzését:
„Kedves Túratársak!
Még vagyunk néhányan, akik együtt túráztunk Tislerics Endrével. Endre február 1-jén, életének 81. évében hosszan tartó súlyos betegség után örökre megpihent.
Lételeme volt a természetjárás. Évtizedeken át vezette a túrákat, amíg egészsége engedte. Megálmodta a Bükk 900-as csúcsainak túramozgalommá válását, amit Gyetvay Ivánnal és az akkori társakkal meg is valósítottak. Aktív túraversenyző is volt, de teljesítménytúrákon is az erdőben találtuk. Rengeteget segített a rendezvények lebonyolításában, de gyerekeknek is szívesen szervezett túrákat.
Ma már az égi ösvényeket rója.
Nyugodjon békében!”
Hát elmentél Te is, Endre?
Hogyan fogalmaznak sporttársaid? „Még vagyunk néhányan…” Igen, itt a Krónikánál is már csak néhányan vagyunk, akik együtt dolgozhattunk Veled. A ’80-as évektől jelentek meg írásaid a lapban. Nem csak a természetjárás szépségeiről, eredményeiről, eseményeiről írtál, tartalmas interjúkat is hoztál, meg portrékat érdekes emberekről.
Néha oly csendesen jöttél a szerkesztőségbe, hogy észre sem vettük, csak azt, hogy már ott vagy köztünk. Közénk tartoztál, még ha külsős is volt státuszod.
Nem véletlen, hogy 2005-ben több évtizedes társadalmi tevékenységed mellett újságírói munkásságodat is elismerte a város a Szent István emlékérem kitüntetéssel.
Na és a rejtvények! Klasszikus keresztrejtvényeid „A Krónika rejtvénye” címmel jelentek meg hétről-hétre sok-sok éven át. Találóbb lett volna „Az Endre rejtvénye” címet adni. Persze szerénységed nem engedte volna. Hányszor, de hányszor elnéztelek, amikor gondosan korrektúráztad a vízszintes és függőleges meghatározásokat, stimmel-e minden? És mennyire bántott, ha ezer évente egyszer becsúszott egy hiba… A nyerteseket is Te sorsoltad, úgy voltál vele, ez is a Te dolgod, Te vagy a gazdája a feladatnak. Még külön „játékot” is csináltál belőle, ha csak lehetett, bennünket kérve meg egy-egy név kihúzására.
Most sajnos a Te nevedet húzta ki a Teremtő. Évekkel ezelőtt elköltöztél a városból. Most e világból.
Endre! Hidd el, vagyunk sokan - TVK-sok, természetjárók, firkászok, olvasók, rejtvényfejtők, ismerősök, városlakók -, akik emlékszünk még Rád.
És őrzünk szívünkben tovább.
-efel-


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477