Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Lovaggá ütik a tanár urat

kr halasziA Magyar Kultúra Lovagjává avatják Halászi tanár urat. A Falvak Kultúrájáért Alapítvány 2017-es pályázatára társadalmi szervezetek, önkormányzatok 193 személyre tettek javaslatot, akik érdemesek a Magyar Kultúra Lovagja címre.
Az alapító lovagok és a Kultúra Lovagrendje 13 országból felkért 222 tagja a lovagias tettek alapján hozott döntést. Halászi Aladárnak oktató-nevelő munkája elismeréseként adományozzák a címet
Halászi Aladár középiskolai tanár, újságíró, író, pedagógiai szakíró1940. április 26-án született, Szabolcsban. 1958-59-ben a Tiszai Erőmű műszerészeként dogozott, majd a sárospataki tanítóképző főiskolán szerzett diplomát. 2000-ben Nívódíjat kapott kutatásaiért, majd két év múlva Tiszaújváros Közoktatásáért Oklevél Életműdíjjal, Miniszteri Dicsérő Oklevéllel és Közbiztonsági Érdeméremmel tüntették ki, az ifjúságvédelemben elért eredményeiért. Több országos pedagógiai pályázaton is részt vett, melyeken eredményesen szerepelt.


Munkássága során a tanulók szellemi, erkölcsi és műveltségbeli fejlődését tartotta szem előtt. A tiszaújvárosi (akkori leninvárosi) könyvtár aktivistájaként vetélkedőket, olvasóköröket, író-olvasó találkozókat, megemlékezéseket szervezett. A Tiszaújvárosi Krónikában éveken át megjelent nyelvművelő, történelmi és közéleti témájú cikkeivel az iskolán kívül is nevelt. Több lapban is publikált, írásai két tematikus kötetben jelentek meg. A Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyetemen nyelvészetet és neveléselméletet ad elő.
Az átadóünnepség 2018. január 20-án a XXII. Magyar Kultúra Napja Gálán lesz.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477