Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Csalás az internetes piacon

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy férfivel szemben, aki egy internetes piactéren megtévesztett egy tiszaújvárosi nőt.
Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egy 34 éves gárdonyi lakossal szemben. A gyanúsított 2016 decemberében egy internetes oldalon eladásra kínált egy nagyobb értékű mobiltelefont. Egy tiszaújvárosi nő jelentkezett az ajánlatra, majd megegyezett a hirdetővel, hogy elküldi az ő szintén nagyobb értékű készülékét, plusz fizet még tizenegyezer forintot, így hozzájuthat a hirdetésben szereplő telefonhoz. A gyanúsított azonban nem teljesítette ígéretét, így a nő nem kapta meg a készüléket.
Az ügyben indított nyomozást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Bővebben...

Gyógyszertári ügyelet

„A gyógyszertári ügyelet feladata a SÜRGŐS szükség miatt jelentkező betegek ellátása.” Tiszaújvárosban a gyógyszertári ügyeleti/készenléti szolgálatot március 25-ig (vasárnapig) az Arany Sas Gyógyszertár (Bethlen G. út 17., tel.: 49/540-688), majd március 26-tól (hétfőtől) a Tisza Gyógyszertár (Örösi út 1/A., tel.: 20/400-1952) látja el. 

A telefonos készenléti szolgálat a legtovább nyitva tartó gyógyszertár zárása után kezdődik és tart másnap reggel 8 óráig. Rendelkezésre állás 30 percen belül.
Ünnepnapokon az ügyeletes gyógyszertár 8-19 óra között zárt ajtók mellett szolgálja ki a betegeket.
Gyógyszertárak nyitvatartása:
Hétköznap Szombat Vasárnap

Bővebben...

Madarat mentettek a rendőrök

kr bibic1A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai mentették meg a bajba jutott kismadarat.
Halász Szabolcs rendőr őrmester és Kardos Zoltán rendőr zászlós március 20-án 11 óra 30 perckor a Hejőbába és Szakáld közötti útszakaszon észlelt egy, az út mentén sántikáló kismadarat. Megálltak az állat mellett, ekkor látták, hogy bal szárnya feltehetően törött és egyik lábára sántít. A bajba jutott kismadarat szolgálati autójukkal beszállították a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, majd értesítették a sérült madárról a Bükki Nemzeti Park munkatársát.

Helyreigazítás

2018. március 14-ei számunkban Csővel hadonászott, késsel fenyegetett című cikkünkben tévesen írtuk, hogy a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ munkatársait érte támadás, amiért elnézést kérünk. A Miskolci Törvényszék kiadott közleményében az szerepelt, hogy a Tiszaújvárosi Járásbíróság tárgyalta a humánszolgáltató központ munkatársait ért támadás ügyét.
Szerkesztőség

Egyházi hírek

Római katolikus
Szerdán, csütörtökön és pénteken 8:30 órakor, kedden és szombaton 18:00 órakor, vasárnap 11:00 órakor lesznek szentmisék templomunkban.
Húsvét előtti gyóntatás március 24-én, szombaton fél 5-től lesz a templomban.
Nagyböjti időben minden héten, pénteken a reggeli mise előtt ¾ 8-tól keresztúti ájtatosságot végzünk. Szeretettel várjuk a kedves híveket.
Görögkatolikus
Húsvét előtti lelkigyakorlatunkat, melyet Kiss Attila atya, sajópálfalai paróchus vezet, március 23-án és 24-én tartjuk. A gyóntatás és az Előreszentelt Adományok Liturgiája pénteken (23-án) 17.00 órakor, a Szent Liturgia szombaton (24-én) 11.00 órakor kezdődik.
Virágvasárnap 11.00 Szent Liturgia. Délután 3 órától húsvéti játszóház a gyerekeknek a közösségi házban. Nagyszerdán 17.30 Előreszentelt Adományok Liturgiája, utána betegek kenetének kiszolgáltatása.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477