Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Hirdetmény biztonsági jelentéskiegészítés közzétételéről

Felsőküszöb értékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem neve:
MOL Petrolkémia Zrt., Poliol létesítmény (székhely, telephely: 3581 Tiszaújváros, TVK-Ipartelep, TVK Központi Irodaház 2119/3hrsz. 136. ép.).
A veszélyes tevékenység rövid leírása:
A MOL-csoport vezetősége a propilén termékvonalnak a poliol típusú termékek irányába történő bővítését tűzte ki célul, ezért a MOL Petrolkémia Zrt. üzemeltetésében, de a MOL-csoport Tisza Site Telephelyen (a továbbiakban: TIFO Iparterület) belül új létesítmény fog felépülni, amely két új terméktípust – poliéter-poliolokat és propilén-glikolt – fog előállítani. A tervezett poliol létesítmény alapvetően négy részegységből tevődik össze:
• hidrogén-peroxid üzem,
• propilén-oxid üzem,
• poliol és propilén-glikol üzemek,
• az üzemek működését biztosító, üzemhatáron kívüli létesítmények (energiaellátás, segédanyag ellátás, tárolás stb.).
A poliolok a poliuretán alapanyagok egyik fő összetevői, melyek kiváló fizikai tulajdonságokkal bírnak. A technológia alapját a korábban használt technológiáknál jóval környezetbarátabb propilénoxid gyártási módszer képezi, mely során a hidrogén-peroxid és propilén-oxid gyártása integráltan történik.
A biztonsági jelentéskiegészítés megtekinthető:
• Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal, 3580 Tiszaújváros, Bethlen Gábor út 7. sz. Baráti Zsolt közbiztonsági referens, II. emelet 226. szoba, telefon: 49/548-070 ügyfélfogadási időben.
• A http://www.tiszaujvaros.hu/ honlapon (Egyéb tájékoztatók, Biztonsági jelentések alatt, MOL Petrolkémia Zrt. Poliol létesítmény biztonsági jelentés kiegészítés 2018 hivatkozáson).
Írásbeli észrevételek megtétele a biztonsági jelentéskiegészítéssel kapcsolatban:
A biztonsági jelentéskiegészítéssel kapcsolatban a lakosság írásbeli észrevételeket tehet Tiszaújváros Város Önkormányzat jegyzőjének eljuttatva.
Cím: Dr. Juhos Szabolcs jegyző, Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal, 3580 Tiszaújváros, Bethlen Gábor út 7. sz.
Határidő: 2018. december 14., 14:00 óra.
Tekintettel arra, hogy az eljárás új veszélyes anyagokkal foglalkozó létesítmény építésének katasztrófavédelmi engedélyezésére vonatkozik, ezért a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet 21.§-ában foglaltak alapján, közmeghallgatást kell tartani, melynek helye, ideje:
Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal, III. emeleti Tanácsterem,
2018. december 17. (hétfő) 17:00 óra.
Az illetékes hatóság, elérhetősége, kapcsolattartási adatai: B-A-Z Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 3525 Miskolc Dózsa Gy. út 15. sz.
Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály ügyintéző elérhetősége: 46/502-976.
Az engedélyezési eljárás ügyintézési határideje 2019. január 29.
Az eljárás lezárásaként az elsőfokú iparbiztonsági hatóság határozatában a tevékenység végzésére feltételes, vagy feltétel nélküli engedélyt ad, vagy a benyújtott kérelmet elutasítja.
Tiszaújváros, 2018. november 22.
Bráz György polgármester


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477