Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Fertőzötté nyilvánítva

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az afrikai sertéspestis betegség vaddisznóban történt előfordulása miatt Tiszaújváros térségét az országos főállatorvos fertőzött területté nyilvánította.
A fertőzötté nyilvánított területen a sertéstartókra vonatkozóan járványvédelmi intézkedéseket rendelt el az állatlétszám változására, az elhullások bejelentésére és az abból történő mintavételre, a saját célra történő vágásokra, a sertésszállításokra és azok engedélyezésére, az állatok állatorvosi vizsgálatára kiterjedően.
Az előírások megszegése esetén az állattartó élelmiszerlánc-felügyeleti bírsággal sújtható, ami az állami kártalanításból való kizárást vonhatja maga után.
Az intézkedésekkel kapcsolatosan kibocsátott határozat teljes terjedelmében megtekinthető a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján és Tiszaújváros önkormányzatának www.tiszaujvaros.hu honlapján.
Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477