Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Kutyakötelesség az összeírás

Tisztelt Ebtartók!
Tiszaújváros területén 2018-ban május 1. és június 30-a közötti időszakban történik az ebek összeírása az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján, a jogszabályban meghatározott adattartalommal.
A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.
Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni.
Tájékoztatásul jelezzük, hogy Tiszaújváros Város Önkormányzata az ebösszeírás adatai alapján nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését!
Az ebösszeíró adatlap átvehető és kitöltés után leadható:
• a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (Bethlen G. út 7.)
• Tiszaszederkény városrészben a keddi és csütörtöki ügyfélszolgálati napokon a Bocskai úti szolgáltatóházban 9 és 13 óra között. (Bocskai út 33.), vagy a művelődési házban elhelyezett urnában munkaidőben.
• Tisza-part városrészben a Tisza-parti Szabadidőházban elhelyezett urnában munkaidőben.
Aki elektronikus úton kíván a kötelezettségének eleget tenni, az adatlapot letöltheti a Polgármesteri Hivatal (www.varoshaza.tiszaujvaros.hu), vagy az önkormányzat (www.tiszaujvaros.hu) honlapjáról és elküldheti a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címre.
Amennyiben az ebtartó az idei ebösszeírást megelőzően teljesített adatszolgáltatást, azt a hivatalos ebösszeírás alkalmával meg kell ismételnie.
A felelős ebtartással kapcsolatosan további fontos információk érhetők el a Polgármesteri Hivatal honlapján (www.varoshaza.tiszaujvaros.hu) található „Kutyakötelesség” című kiadványban.
Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését a Polgármesteri Hivatal az elkövetkező időszakban a közterület-felügyelők bevonásával célellenőrzések során ellenőrzi. A bejelentési kötelezettségüket elmulasztó ebtartók esetében az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet 3. mellékletének d) pontja alapján ebenként 30.000.-Ft összegű állatvédelmi bírság kiszabásának van helye.
Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2018. június 30.
Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477