Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt: 06-46/477-104.

Begyűjtik a veszélyes hulladékot

Felhívjuk a település lakosságának figyelmét, hogy városunkban az ECOMISSIO Kft. közreműködésével ismételten megszervezzük a lakossági körben keletkező veszélyes hulladékok begyűjtését. A gyűjtőpontokon az alábbi, a környezetre veszélyes hulladékféleségek adhatók át:
- festékmaradékok, festékes göngyölegek, lakkmaradékok és ezek csomagolóanyagai,
- fáradtolaj, (motorolaj, hajtóműolaj) olajos göngyölegek,

Bővebben...

Kártalanítás a taposásért

Az MVM OVIT Országos Villamos Távvezeték Zrt. Kárrendezési és hatósági engedélyeztetési irodája tájékoztatja Önöket, hogy a Sajószöged - Debrecen 400 kV-os és 220 kV-os távvezeték alaptestek felújítása tárgyában a távvezeték üzemeltetője és egyben tulajdonosa, a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányí-tó ZRt. (1031 Budapest, Anikó u. 4., a továbbiakban MAVIR ZRt.) megbízásából társaságunk a villamos távvezetéken alaptest felújítási munkát végez.
A munkálatok kezdési időpontja: 2015. november 23.

Bővebben...

Erzsébet-utalványok átvétele

kr erzsutalvanyA gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 20/A. §-a alapján a települési önkormányzat jegyzője rendszeres gyermekvédelmi kedvezményhez kapcsolódóan természetbeni támogatást nyújt fogyasztásra kész étel, ruházat, valamint tanszer vásárlására felhasználható Erzsébet-utalvány formájában, annak a gyermeknek, fiatal felnőttnek, akinek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága 2015. novem-ber 1-jén fennáll.
Tájékoztatjuk a jogosultakat, hogy az Er-zsébet-utalványokat személyesen az a-lábbi időpontokban és helyszíneken vehe-
tik át:

Bővebben...

Ülésezik az önkormányzat

Tiszaújváros önkormányzatának képviselő-testülete 2015. november 26-án, csütörtökön 10.00 órakor ülést tart a Városháza III. emeleti tanácskozó termében.
Napirendi javaslat:
Zárt ülés:
1. Javaslat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj 2016. évi fordulójára beérkezett pályázatok elbírálására
2. Javaslat „Tiszaújváros Szolgálatáért Díj” adományozására
3. Javaslat a Tiszaújváros önkormányzati kitüntetettjeiről szóló „50 év 50 arc” címmel megjelenő könyvben szereplő személyekre
4. Javaslat a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ intézményvezetőjének minősítésére

Bővebben...

Ittas hajléktalan kamionos

kr kamionosA 35-ös számú főút Sajószöged és Tiszaújváros közötti szakaszán november 2-től tilos a 20 tonnát meghaladó tehergépkocsik közlekedése.
Kapitányságunk, amint életbe lépett az új szabályozás, azonnal megkezdte az útszakasz kiemelt ellenőrzését, melynek hatására néhány nap alatt jól érzékelhetően a korábbi töredékére csökkent a tehergépkocsi-forgalom. Mivel még mindig gyakoriak a szabályszegések, ezért a rendszeres ellenőrzés is folytatódik.
November 16-án például a tehergépkocsik ellenőrzése során egy szlovák kamion akadt fenn a rostán. A tiltott útszakaszon közlekedő jármű sofőrjéről ráadásul kiderült, hogy ittasan vezetett.

Bővebben...

Közútkezelői hozzájárulás szükséges

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, kereskedelmi és szolgáltatási egységeket, egyéb vállalkozásokat, hogy Tiszaújváros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. november 1-jétől 12 tonna súlykorlátozást vezetett be és a 35. sz. főközlekedési úttól északra eső lakóövezet teljes területén korlátozott forgalmú övezetet alakított ki, meghagyva a korábbi 5 tonna súlykorlátozással érintett útszakaszokat.
Az érintett területre 12 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművel történő behajtás esetén a behajtáshoz közútkezelői hozzájárulás szük-
séges. A hozzájárulást az önkormányzat polgármestere - a helyi közút tulajdonosa és kezelője nevében - adja ki.

Bővebben...

Tiszaújváros Városi Rendelőintézet felvételre keres munkavállalókat

Tiszaújváros Városi Rendelőintézet felvételre keres munkavállalót az alábbi munkakör betöltésére:
ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV SZAKÁPOLÓ
(teljes munkaidőben, határozatlan időre történő foglalkoztatásban, 3 hónap próbaidő kikötésével)
A munkakör betöltéséhez szükséges feltételek:

Bővebben...

Képviselői fogadóórák

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Molnár István a 8. sz. választókerület képviselője 2015. december 2-án (szerdán) 16.00 órától 18.00 óráig fogadóórát tart.
Helye: Polgármesteri Hivatal földszinti képviselői szoba.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477