Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt: 06-46/477-104.

Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjpályázat

„A” TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS
Tiszaújváros önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve 2015. évre kiírja a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2014/2015. tanév második és a 2015/2016. tanév első félévére vonatkozóan.

Bővebben...

A rászorulóknak ingyenes jogsegélyszolgálat

Az  Állampolgári Jogvédő Liga elindította a „népügyvéd” törvény alapján működő, hátrányos helyzetű emberek számára ingyenes jogsegélyszolgálatát.
Akik jövedelmi viszonyaik miatt nem képesek vállalni egy per esetén az ügyvédi költségeket, az állam átvállalja a jog előtti egyenlőség biztosítása érdekében a költségeket.
A jogi segítségnyújtásról szóló 2003. évi LXXX. törvény biztosítja a szociálisan rászorulók számára, hogy a törvényben meghatározott körben és formában jogaik érvényesítéséhez, jogvitáik megoldásához szakszerű jogi segítséget kapjanak.

Bővebben...

Haltelepítés

A Zabos Géza Horgász Egyesület 2014. október 22-én (szerdán)
3.600 kg pontyot telepít az alábbiak szerint:

Bővebben...

Használt ruhát gyűjtenek

Hagyományos őszi jótékonysági akciójaként használt ruhát gyűjt az MSZP tiszaújvárosi szervezete és nőtagozata. Az adományokat október 20-tól (hétfő) október 22-ig, illetve október 27-től október 30-ig várják 9 és 18 óra között a szervezet Bartók Béla út 5. sz. alatti irodájában.

Gyermekes családok év végi támogatása

A Polgármesteri Hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy Tiszaújváros Város Önkormányzata Képviselő-testületének a szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátásokról, valamint a természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 36/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelet 23. §-a alapján eseti jelleggel a karácsonyi ünnepeket megelőzően egyszeri támogatásban részesíthetők azok a kiskorú gyermeket nevelő családok, ahol az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 200%-át (57.000 Ft-ot), és a kérelem benyújtását megelőzően legalább egy év folyamatos tiszaújvárosi lakóhellyel rendelkeznek és életvitelszerűen lakóhelyükön élnek.

Bővebben...

Egyszeri év végi támogatás

A Polgármesteri Hivatal értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy Tiszaújváros Város Önkormányzata Képviselő-testületének a szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátásokról, valamint a természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 36/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelet 22. §-a alapján eseti jelleggel a karácsonyi ünnepeket megelőzően egyszeri év végi támogatásban részesülhetnek azok a szociálisan rászorult személyek, akik a kérelem benyújtását megelőzően legalább egy év folyamatos tiszaújvárosi lakóhellyel rendelkeznek és életvitelszerűen lakóhelyükön élnek, valamint

Bővebben...

Képviselői fogadóóra

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Pap Zsolt a 6. sz. választókerület képviselője 2014. október 22-én (szerdán) 16.00 órától 18.00 óráig fogadóórát tart.
Helye: Polgármesteri Hivatal földszinti képviselői iroda.
                 Polgármesteri Hivatal


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477