Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt: 06-46/477-104.

Tájékoztató szakmai vizsgával rendelkezők érettségi vizsgára történő felkészítéséről

A Szerencsi SzC Brassai Sámuel Szakképző Iskolája (Tiszaújváros, Rózsa út 10.) a 2016/2017-es tanévben szakmai vizsgával rendelkezők érettségi vizsgára való felkészítését indítja nappali tagozaton.
A képzés 2 éves. A jelentkezés feltétele szakmai vizsga megléte.

Bővebben...

Biológiatanári munkakör

A Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola
pályázatot hirdet a 2016/2017. tanévre 1 fő biológia szakos általános iskolai tanár, óraadói munkakör betöltésére.
A pályázat részeként benyújtandó dokumentumok: részletes szakmai önéletrajz, végzettséget igazoló okiratmásolatok, erkölcsi bizonyítvány sikeres pályázat esetén.

Bővebben...

Nyári rendkívüli nyitvatartás a NAV-nál

Rendkívüli nyitvatartással várja az ügyfeleket nyáron a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) miskolci központi ügyfélszolgálata. A várakozási idő csökkentésére 2016. augusztus 31-ig között szerdánként már 10 órakor kinyit a miskolci Kazinczy Ferenc utcai ügyfélszolgálati iroda. Így gyorsabb az ügyintézés, a nyári melegben kevesebbet kell várakozni. A rendkívüli nyitvatartás ideje alatt minden szerdán 10 és 18 óra között a teljes szolgáltatási palettával várják az adózókat Miskolcon a NAV munkatársai.

Nyugtaadás vásárokon, fesztiválokon

Nyáron sok kiskereskedő és vendéglátó kitelepül a vásárokra, fesztiválokra. Ilyenkor is kell nyugtát adniuk a vásárlóknak, de online pénztárgépet csak üzlethelyiségben és mozgóboltban kell használni.
Általános szabály, hogy a kiskereskedőknek üzletben vagy mozgóboltban kötelező a pénztárgép használata, de az alkalmi rendezvények standjaira - a TEÁOR szerinti 47.8 besorolású piaci kiskereskedelemre - ez nem vonatkozik. Nem kell pénztárgépet használni a készételt kínáló árusoknak sem, ha az értékesítés helye változó, valamint felszolgálás és ülőhely nem tartozik a vendéglátáshoz. Ilyen lehet például a fagylaltot, hot dogot, perecet kínáló árus.

Bővebben...

Tájékoztató érettségi utáni szakképzésről

Az érettségi vizsga után a továbbtanulni szándékozó diákoknak módjukban áll, hogy két év alatt gyakorlatorientált OKJ-s szakképesítést szerezzenek, és technikusi vizsgát tegyenek. A szakképzés egyben átjárást biztosít a diploma felé, a diák nem csupán az elméletet tudja, hanem a szakma gyakorlati részét is. A szakképzés további átalakítása során várható, hogy érettségi utáni sikeres szakirányú szakképzési tanulmányok beszámításával a felsőfokú tanulmányi idő rövidül.

Bővebben...

Nappali vagy esti gimnázium

A Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (Tiszaújváros, Munkácsy M. út 13.) a 2016/2017-es tanévben felnőttek számára gimnáziumi képzést indít nappali vagy esti tagozaton. 

Nappali tagozatra a 16. életévüket, esti tagozatra a 18. életévüket betöltöttek jelentkezhetnek. A képzés 3 éves, a 10. évfolyamtól indul, előző tanulmányok beszámításával.

Bővebben...

Szünidei gyermekétkeztetés

A Polgármesteri Hivatal felhívja a Tisztelt Szülők/Törvényes Képviselők figyelmét, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény alapján a gyermek lakóhelye, vagy ha a gyermek életvitelszerűen a bejelentett tartózkodási helyén lakik, a tartózkodási helye szerinti települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a hátrányos, halmozottan hátrányos gyermek részére ingyenesen biztosítja.

Bővebben...

Iskoláztatási támogatás

A Polgármesteri Hivatal értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy Tiszaújváros Város Önkormányzata Képviselő-testületének a szociális rászorultságtól függő pénzbeli ellátásokról, valamint a természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 5/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet 13. §-a alapján eseti jelleggel - az iskolakezdés terheinek enyhítése céljából - rendkívüli települési támogatás gyermekvédelmi támogatásként is megállapítható, annak a kiskorú gyermeket nevelő személynek, vagy nagykorú gyermeknek a részére, ahol az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 130%-át (37.050 Ft), gyermekét egyedül nevelő személy vagy nagykorú gyermek esetén a 170%-át (48.450 Ft).

Bővebben...

Biztonsági elemzés közzététele

Alsóküszöb értékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem neve, működési helye:
Columbian Tiszai Koromgyártó Kft. (a továbbiakban: Üzemeltető)
3581 Tiszaújváros, TVK Ipartelep.
A veszélyes tevékenység rövid leírása:
Az Üzemeltető - Columbian Tiszai Carbon Ltd. (CTC) - Magyarország egyetlen ipari koromgyártó vállalata 1993-ban zöldmezős beruházás eredményeként indította a termelést Tiszaújvárosban.

Bővebben...

Tájékoztatás Közterületi munkálatok

kr panelTisztelt Tiszaújvárosi Lakosok!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2016. július 19-től az alábbi közterületi munkálatok kezdődtek meg:
• Mátyás király út 22-32. sz. épület mögötti parkoló felújítása.
• Jedlik Á. út útburkolatfelújítás.

Bővebben...

Vízvezeték-szerelő munkakör

A TiszaSzolg 2004 Kft. (3580, Tiszaújváros, Tisza út 2/F) pályázatot hirdet vízvezeték- szerelői munkakör betöltésére a Munka Törvénykönyve szerinti jogviszony keretében, három hónapos próbaidő kitöltésével, határozatlan időre szóló alkalmazással.
Pályázati feltételek:
- Vízvezeték-szerelői szakmunkás végzettség.

Bővebben...

PLOVDIV BU-801 faipari fűrészgép értékesítése

A Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal értékesítésre meghirdeti a Tiszaújváros Város Önkormányzata tulajdonát képező BU-801 típusú faipari fűrészgépet.
A fűrészgép adatai:
• bolgár gyártmány, a gyártás éve: 1972.,
• tömege: 950 kg,
• méretei: asztallap: 120x90cm, munkaasztal magassága: 95 cm, hasznos vágási szélesség: 79 cm,
• 3 KW-os fékes villanymotor,

Bővebben...

Módosult az energiatakarékosságot célzó és gépészeti beruházásokat, felújításokat támogató pályázati kiírás

kr energiaTiszaújváros Város Önkormányzata módosította a lakásszövetkezetek és társasházak részére kiírt, lakóépületek energiatakarékosságot célzó és gépészeti beruházásainak, felújításainak 2016. évi támogatására vonatkozó pályázatát.
A támogatás célja:
A támogatás célja a lakásszövetkezetek és társasházak tulajdonában lévő lakóépületek energiatakarékosságot eredményező utólagos hőszigetelési munkáinak, a lépcsőházakban és a közös használatú helyiségekben található külső nyílászárók cseréjének, valamint gépészeti beruházásoknak, felújításoknak a támogatása.

Bővebben...

Szelektív hulladékgyűjtők osztása

Tájékoztatjuk, a Tisztelt Lakosságot, hogy az ÉMRHK Nonprofit Kft. megbízásából a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. Tiszaszederkény városrészben 2016. július 22-én (pénteken) 1400-1800 óra között, Tisza-part városrészben és a Kertvárosban 2016. július 23-án (szombaton) 800-1600 óra között végzi el a sárga színű 120 literes szelektív hulladékgyűjtők kiosztását.
Kérjük, hogy a megadott időpontokban személyesen vagy meghatalmazott révén gondoskodjon az edény átvételéről!

Bővebben...

Szelektív begyűjtés

Felhívjuk a település lakosságának figyelmét, hogy a szelektíven gyűjtött hulladékok (papír, műanyag, és fém csomagolási hulladékok) házhoz menő begyűjtését a közszolgáltató a következő héten, 2016. július 27-én (szerdán) végzi el.
Kérjük, hogy a 2016. július 22-23-án kiosztandó sárga hulladékgyűjtő edényben helyezzék el a továbbiakban a szelektíven gyűjtött hulladékokat, de a közszolgáltató a fenti időpontban a sárga zsákot is elszállítja.
Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal

Meleg ködös szúnyogirtás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. szervezésében a 2016. július 21-23. közötti időszakban földi meleg ködös szúnyogirtás lesz Tiszaújváros belterületén. A gép működése zajjal jár, ezért kérjük a lakosság megértését.
Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft.

Üzemképtelen személygépkocsik értékesítése

A Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal értékesítésre meghirdeti az alábbi ÜZEMKÉPTELEN személygépjárműveket.
A járművek adatai:

Bővebben...

Műtőssegéd-gipszmester munkakör

Tiszaújváros Városi Rendelőintézet felvételre keres munkavállalót az alábbi munkakör betöltésére:
Műtőssegéd-gipszmester
A munkakör betöltéséhez szükséges feltételek:
- büntetlen előélet, egészségügyi alkalmasság,

Bővebben...

Elszállítják a forgalomképtelen járműveket

Tisztelt Lakosság!
A Tiszaújváros közterületein lévő parkolóhelyek rendeltetésszerű használata érdekében tájékoztatjuk Önöket, hogy Tiszaújváros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2016. június 30-i testületi ülésén módosította a közterületek használatának rendjéről szóló 17/2013. (VII.05.) önkormányzati rendeletét, mely alapján a közterület-felügyelet a közterületekről a forgalomképtelen járműveket - melyek nem felelnek meg a közúti közlekedésről szóló KPM-BM együttes rendeletben meghatározott, a közlekedésben való részvételre vonatkozó feltételeknek, vagy melyeket a központi gépjármű nyilvántartásban a forgalomból kivontak - előzetes értesítést követően elszállíttathatja. Az elszállított járművek tárolása a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. Tiszaújváros Tisza út 2/E. szám alatti telephelyén történik. 

Bővebben...

Képviselői fogadóóra

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Vendlerné Polyák Ilona a 5. sz. választókerület képviselője 2016. július 27-én (szerdán)
16.00 órától 18.00 óráig fogadóórát tart.
Helye: Polgármesteri Hivatal földszinti képviselői iroda.
Polgármesteri Hivatal


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477