Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt: 06-46/477-104.

Megújul a Tiszaújváros Kártya

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Tiszaújváros várossá nyilvánításának 50. évfordulója alkalmából az önkormányzat megújult arculatú Tiszaújváros Kártyát bocsát ki. A jelenleg használatban lévő Tiszaújváros Kártyák érvényessége 2016. március 31-én lejár, az új kártyával április 1-jétől vehetők igénybe a kedvezmények.
Az új Tiszaújváros Kártya első alkalommal ingyenes, elvesztése, megrongálódása esetén azonban az újonnan igényelt kártya előállításának költségeit a kártya használójának meg kell térítenie. A kártya a jogosultság fennállása esetén öt évig lesz érvényes, nem kell évente érvényesíteni.
Az új kártyát tiszaújvárosi lakóhellyel rendelkező, vagy Tiszaújváros önkormányzatának tulajdonában lévő lakást szolgálati jelleggel bérlő magánszemély, illetve ez utóbbi magánszeméllyel jogszerűen együttlakó hozzátartozó igényelheti.

Bővebben...

Áramszünet lesz

Tisztelt Fogyasztóink!
Ezúton értesítjük Önöket arról, hogy kisfeszültségű hálózatunkon felújítási, karbantartási munkát végzünk. A munkavégzés időtartama alatt az alábbi vételezési helyeken a villamosenergia-szolgáltatást szüneteltetni fogjuk.

Bővebben...

Használt gép értékesítése

Tiszaújváros Város Önkormányzata értékesítésre meghirdeti a tulajdonában lévő alábbi használt eszközt:
Faipari szalagfűrész Plovdiv BU-801    A kikiáltási ár bruttó 175.000 Ft.
- gép magassága: 250 cm
- tömege: 950 kg
- asztallap mérete: 120x90

Bővebben...

Ingyen szénmonoxid érzékelők a katasztrófavédelemtől

KR szenmonoxidFebruár 1-jén a katasztrófavédelem a hivatalos Facebook-profilján játékot indított, amelyben összesen 200 darab, egyenként 10 ezer forint értékű szénmonoxid érzékelőt lehet nyerni. A profil a facebook.com/bmokf.hivatalos címen érhető el.
Sajnos nem telik el nap anélkül, hogy a médiában ne hallanánk arról, hogy valaki szénmonoxid mérgezést szenvedett. Csak 2016 januárjában hetven alkalommal riasztották a tűzoltókat a mérgező gáz miatt, csaknem ötvenen szenvedtek valamilyen mértékű mérgezést, öt emberen pedig már nem lehetett segíteni.
A katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága az egyik legfontosabb feladatának tekinti a szénmonoxid mérgezéses esetek számának visszaszorítását és az emberek széles körű tájékoztatását ebben a témakörben.

Bővebben...

Használt tehergépkocsi értékesítése

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit kft értékesítésre meghirdeti a tulajdonában lévő alábbi tehergépkocsit.
A jármű adatai:
Rendszám: CTK - 875, márka: MULTICAR-IFA, modell: M 26, típus: L 10, hengerűrtartalom: 1896 cm3, első forgalomba helyezés: 1996. 09., tényleges futás: óracsere miatt ismeretlen, eddigi tulajdonosok száma: 2.
A gépkocsit árverésen értékesítjük a kihirdetett alapárról induló szabad licitálással.
Licit induló összege (alapár):  700.000 Ft. + ÁFA

Bővebben...

Civil szervezetek, egyesületek támogatása

A Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal tájékoztatja az egyesületeket, civil szervezeteket, hogy Tiszaújváros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályáza-
tot hirdet az egyesületek, civil szervezetek számára.
Pályázat célja:
A pályázat az egyesületek, civil szervezetek 2016. január 1. és 2016. december 31. közötti rendezvényeit támogatja, valamint az érintett szervezetek 2016. évi működési költségeihez kíván hozzájárulni.

Bővebben...

Képviselői fogadóóra

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Molnár István a 8. sz választókerület képviselője 2016. február 10-én (szerdán) 16.00 órától 18.00 óráig
fogadóórát tart.

Bővebben...

Nincs változás az 1+1% felajánlásában

A bevallási nyilatkozatot választók is rendelkezhetnek adójuk 1+1%-áról. Évek óta nagyjából csak a fele ajánlja fel adójának egy százalékát abból a mintegy négy és félmillió állampolgárból, aki személyi jövedelemadót fizet. Az szja 1+1%-áról idén is, csakúgy, mint az elmúlt években, május 20-áig lehet rendelkezni, szja-bevallási formától függetlenül.
 Aki személyijövedelemadó-bevallást nyújt be az adóhivatalnak, egyúttal rendelkezhet arról, hogy adójának 1+1 százalékával támogat civil szervezetet, egyházat, illetve a Nemzeti Tehetség Programot.

Bővebben...

A Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium felvételi tájékoztatója a 2016/2017. tanévre Az intézmény OM azonosítója: 029265

Gimnázium

1. Hat évfolyamos, 1 osztály, 34 fő.                          Tagozatkód: 001

A hat évfolyamos gimnázium esetében nem tartunk felvételi vizsgát, a rangsor kialakítása az 5. év végi és a 6. félévi tanulmányi eredmények átlaga alapján történik.
A hat évfolyamos gimnáziumi osztály esetében intézményünk nem szervez felvételi vizsgát. Az ide történő jelentkezés esetén a tanuló vagy a szülője a jelentkezést a központilag kiadott jelentkezési lapon közvetlenül is megküldheti intézményünknek. Ezzel egyidejűleg a tanulói adatlapot közvetlenül kell megküldenie a Felvételi Központnak (9001 Győr, Pf. 694.) 2016. február 12-ig.

Bővebben...

Katasztrófavédelmi ügyfélfogadás

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Kovács Katalin c. tűzoltó zászlós Tiszaújváros Járás katasztrófavédelmi megbízottja szerdai napokon 13.00 órától 15.00 óráig ügyfélfogadást tart. Az ügyfélfogadás helye: Polgármesteri Hivatal földszinti képviselői szoba.
Az ügyfélfogadás előzetes telefonos egyeztetés alapján történik, az alábbi telefonszámokon: 49/341-244, 20/226-6532.
Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Közlemény

Országos Egészségügyi Információs Központ
Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a Betegút Egyesület egészségesek és betegek részére információs központot tesz elérhetővé a jobb tájékozódás és a gyógyulási folyamat meggyorsítása érdekében. Az adatbázisokon kívül személyre szabott tanácsadást is biztosítunk, valamint jogsegély szolgáltatást is ellátunk. Az információs központ iránytű az egészségügyi ellátó rendszerben történő eligazodáshoz.

Bővebben...

Az Eötvös hat évfolyamos gimnáziumába jelentkezők figyelmébe!

A jelentkezési lap átvehető az Eötvös gimnázium titkárságán, de letölthető az iskola vagy az Oktatási Hivatal honlapjáról is.
(http://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/2015_2016beiskolazas/adatlapcsomag_egyeni_jelentkezoknek).
A kitöltött jelentkezési lapot 2016. február 12-éig kell iskolánkhoz eljuttatni, a kitöltött tanulói adatlapot - célszerűen ajánlott küldeményként - szintén 2016. február 12-éig az alábbi címre kell postára adni: Felvételi Központ 9001 Győr, Pf. 694.

Bővebben...

Ünnepeljünk együtt!

Településünk várossá nyilvánításának 50. évfordulója alkalmából a Tiszaújvárosi Nyugdíjasok Egyesülete Emléknapot rendez.
Az emléknapon való részvételre, az együttemlékezésre várjuk azok jelentkezését, akik
- 50 éve, vagy régebben bejelentett városlakók, vagy
- a várossal egyidősek, 2016-ban 50 évesek, vagy

Bővebben...

A kötelező óvodáztatásban résztvevő gyermek hiányzásáról

KR ovodaAz óvoda a szeptember 1-jétől augusztus 31-ig tartó nevelési év egészében folyamatos ellátást biztosító intézmény. Így az iskolai tavaszi, őszi, téli és nyári szünet kiadásáról szóló hatályos jogszabály rendelkezései az óvoda tekintetében nem alkalmazható. Ezért valamennyi, a 3. életévét betöltött óvodaköteles gyermek óvodai foglalkozásról való távolmaradását a nevelési év során minden esetben a házirendben foglalt eljárásrend szerint igazolni kell. A mulasztás igazolása minden óvodaköteles gyermekre egyformán kötelező, akit nem mentettek fel az óvodakötelezettség alól!

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477