Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Igazolatlan eredetű árukészlet

Egy miskolci üzletben nagy értékű igazolatlan eredetű árukészletet találtak a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatóságának és Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai közösen végzett ellenőrzésük során.
A Bűnügyi Igazgatóság azzal kereste meg az Adóigazgatóságot, hogy egy miskolci székhelyű, kereskedelemmel foglalkozó, felszámolás alatt álló gazdasági társaság megalapozottan gyanúsítható csődbűncselekmény elkövetésével. Feltételezésük szerint a társaság vagyonát egy vele azonos székhelyre bejegyzett, ugyanazon magánszemély érdekeltségi körébe tartozó cég részére kívánta átjátszani.
A tényállás tisztázása érdekében leltározták a helyszínen található árut, melynek származását az adózó csak részben tudta bizományosi szerződésekkel alátámasztani. A nagykereskedelemi készletre vonatkozóan a helyszínen nem állt rendel-
kezésre beszerzésekről szóló bizonylat, így a revizorok vizsgálat céljából bevonták a vállalkozás könyvelőjénél fellelt, valamint az adózó képviselője által átadott dokumentumokat.
A tételes leltárkiértékelés során a borsodi adóellenőrök több mint hét és fél millió forint értékű igazolatlan eredetű árut tártak fel, melyet a NAV Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai lefoglaltak.


Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatósága


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477