Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Remek rezes parádé

KR egyes rezesKlasszikus dallamok, indulók, pop slágerek, melyeket magyar és német zenészektől hallhatott a tiszaújvárosi közönség a múlt héten megrendezett Rezes parádén. A fúvósok találkozóján – ahol fellépett a Derkovits Fúvószenekar és a Sajószöged Big Band – kiemelt szerepet kapott a német Jugendblasorchester Grimma zenekar.


Zenék, számok, sikerek


Hatalmas autóbusz, kamionnyi hangszer és csúcstechnika, valamint sok-sok muzsikus. Megérkeztek német vendégeink. - A baráti kapcsolatokat fontos ápolni! – hangsúlyozta Reiner Rahmlow a zenekar vezetője, egyben Grimma városának zenei igazgatója. A csapat 50 fős, Tiszaújvárosba viszont 30-an jöttek el fújni, de így is hatalmas sikert arattak a Városháztéren. Idén nagy ünnepséget tart a JBO Grimma, hisz 40 éve már, hogy szórakoztatja az egész világot. Helyi zenészeink és a „grimmások”, több mint tíz éve ismerik egymást. A Derkovits fúvósai már három alkalommal látogattak el hozzájuk, hogy részt vegyenek a világ egyik legnagyobb zenészfesztiválján, ahol 25 ország rezesbandája találkozik háromévente. Grimma városa a jövőben is számít majd fúvósainkra, hiszen mindig nagy ováció fogadja őket. A legutóbbi fesztiválon a népszerűségi versenyben a mieinket csupán a bohém brazilok előzték meg.

Merev japánok, laza brazilok


És, hogy a negyven évbe mi fért bele? Megszámlálhatatlan koncert, Európa összes országa, muzsikálás Kanadában, Afrikában, Japánban és Brazíliában. De, hogy melyik közönség, hogyan fogadja az alapvetően könnyed zenei műfajt játszó JBO Grimmát, az már egy egészen más kérdés. Mint azt Reiner Rahmlow elmondta, ez az adott ország lakosainak mentalitásától függ. A japán nagyon merev, de hálás közönség, a brazilok pedig a legnagyobb komolyságból is át tudnak váltani laza, bulizós hangulatba. Anno, mint szimfonikus zenekar voltak meghirdetve a dél – amerikai országban, így a közönség soraiban csupa nyakkendős, öltönyös urat és kisestélyiben tündöklő hölgyet láttak. Ennek ellenére elkezdték játszani a különféle pop slágereket. Amikor a brazilok rájöttek, hogy ez nem egy klasszikus előadás lesz, ledobták magukról a zavaró ruhadarabokat és felálltak táncolni. Reiner Rahmlow szerint bennünk, magyarokban az a jó, hogy mi nem ragaszkodunk mereven egy-egy zenei programhoz. Tehát a németek pontossága sem mindig előny!?


Ha a politikusok zenélni tudnának…

Amikor több nemzet zenekara egyszerre lép színpadra, előtte nemigen van lehetőség próbálni, csupán a kottákat juttatják el egymásnak. Mégis, valami csoda folytán kitűnően működik az egész. – A zene összeköt! A muzsika a világ nyelve. Ha a nemzetközi politika is képes lenne olyan összehangoltan működni, mint mi zenészek, akkor talán kicsit gördülékenyebben mennének a dolgok – nyilatkozta mosollyal az arcán a német zenei vezető, miközben hozzátette; tudja, hogy nagyon nehéz szakma a politika, de a közös nyelv, a zene sok mindenben segíthet.

Folytatódik a barátság

A grimmai muzsikusok nagy örömmel jöttek Tiszaújvárosba, és mint azt a JBO vezetője elmondta, viszontvárják a mi zenészeinket is a német városba. Mint azt Arnóczki Zoltán, helyi fúvósaink vezetője hangsúlyozta, nagyszerű érzés egy ilyen csapattal, mint a JBO együtt játszani. Péntek este, látva a ritmusra doboló lábakat és a tapsra összecsattanó kezeket, a tiszaújvárosi közönségnek is felejthetetlen élmény volt a Rezes parádé.


O.K.

KR rezes 2

KR rezes 1


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477