Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Hejőmenti Sokadalom

Augusztus elején immár 5. alkalommal rendezik meg Hejőbábán a Hejőmenti Sokadalom, Népművészeti Kirakodóvásár, Népzenei és Néptánc Fesztivált.
A rendezvény 2012. augusztus 3- án, pénteken délután, 15:00 órakor kezdődik a  Hejőbábai Művelődési Házban az „Arass, rózsám arass” című kiállítással. A gyermekeknek játszóház, szalmázás nyújt szórakozást, Füredi Zsuzsanna népi játszóház vezető irányításával.
Este nyolc órakor Sebestyén Márta és Andrejszki Judit csembalóművész, barokkénekes koncertje várja az érdeklődőket a hejőbábai római katolikus templomban.


Szombaton, a községi parkban, köznevén gödörben folytatódik a programsorozat, ahol reggel 8:00 órakor veszi kezdetét a főzőverseny, a Magyar Gasztronómiai Szövetséggel karöltve.


Délelőtt Paprika Jancsi Csúzlizdája, a Kádár Foto színház-vásári fotózkodása, Játékos Tudomány – óriás társasjátékokkal, egészségsátor és kézművesek kirakodóvására várja az érdeklődőket.


A délutáni programot a Hejőbábai Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület, Kisgyőri Tarsoly együttes, Vagabanda Gólyalábasok, Boroc-kás Néptáncegyüttes, Görömbölyi Színkör, Bükkaranyosi Huszár és Hagyományőrző Egyesület, a Csillag születik című műsorban feltűnt Szatmár Kamara Néptáncegyüttes színesíti. Idén külföldi fellépő is lesz, Zilah városából egy 35 fős román néptáncegyüttes érkezik a településre.
Este két koncert gondoskodik a jó hangulatról, elsőként a Kiss Kata Zenekar, majd Kovács Nóri, a Motiva és a Balkán Fanatik énekesnőjének koncertjét hallhatja a közönség. Az estét Tűzzsonglőr show zárja.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477