Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Halászléfőző fesztivál

KR egyes halA szervezők döntöttek, a Tiszaújvárosi Halászléfőző Fesztivál nevet kapta a szeptember 15-én, a Tisza-szigeten megrendezendő kulináris és kulturális rendezvény.

Egy hete még feltételes módban írtunk arról, hogy a fesztivál „arcának”, a főzőverseny zsűri- elnökének Benke László mesterszakácsot szeretnék megnyerni a szervezők. Nos, Laci bácsi vállalta a felkérést és arra kérte Tógyer Gyulát, a Sziget Csárda tulajdonosát, a rendezvény egyik szervezőjét, hogy a zsűri további tagjait lehetőleg a tiszaújvárosi hölgyek köréből toborozzák.
Körvonalazódik a kulturális program is. A Derkovits Kulturális Központ által összeállított „menü” igen változatos. A fellépőkkel már megkezdődtek az egyez-
tetések, végleges megállapodások, szerződéskötések azonban még nem történtek.
A Derkovits Fúvószenekar és a Derkovits Majorett Csoport fesztiválnyitó műsorával bizonyára nem lesz probléma, ahogy a Tiszaújvárosi Gimnasztráda Csoport, a Kisbocskor Néptáncegyüttes és a Bokréta Citerazenekar fellépésével sem. A szervezők még egy néptáncegyüttes meghívását tervezik, az ebédhez pedig a Számadó zenekar vagy egy cigányzenekar szolgáltatja a muzsikát.
A délutáni órákban Borbély Károly lép színpadra, akit a Non-Stop vagy a Summer Sisters, esetleg Takács Nikolas követ majd. DJ Benő magyar slágerekkel szórakoztatja a közönséget, amely a tervek szerint a Neoton Familia zenéjére zárhatja a napot.
A színpadi produkciók mellett utcai zenészek járják majd a szigetet és vásári komédiások is elvegyülnek a sokaságban. Kézműves kirakodóvásár is lesz, és a kézművesek utcájában bemutatókat, foglalkozásokat is tartanak. Továbbra is szere-
pel a tervek között a horgászat és a sárkányhajózás, a gyerekeket mindemellett ugrálóvár és népi játszótér is várja.
Ehhez persze megfelelő környezetet is kell teremteni, hiszen a Tisza-sziget önkormányzati- és magántulajdonban lévő területein egyaránt sűrű növényzet burjánzik. A Tiszaújvárosi Városgazda Kft. már megkezdte az irtást, a tereprendezést.
A halászléfőző fesztivál a tervek szerint belépődíjas lesz, ennek összege azonban jelképes, mindössze 200 forint, és a bevételt a rendezők jótékony célra ajánlják majd fel.

F.L.


KR tiszasziget


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477