Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Rendőrkézen a tolvajok

KR bringaAz illetékességi terület bűnügyi helyzetét tekintve az elmúlt időszak jó „termést” hozott a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságnak. Több olyan vagyon elleni bűncselekmény is történt, amelyek összehangolt megoldásában sikeresen működött közre  a kapitányság állományának jelentős része.

Június végén Tiszaújváros külterületén a Tisza-híd alatt elhelyezett kábelcsatornából mintegy 50 méternyi réz- és alumínium kábelt tulajdonítottak el. Az okozott kár értéke meghaladta a kétmillió forintot. Az elmúlt időszakban elszaporodtak, ezért a rendőri munka során is kiemelt hangsúlyt kaptak a  kerékpárlopások, melyeket szintén a város területén követtek el.
Az ügyekben a bűnügyi osztály egyik nyomozója korábbi tapasztalatai alapján, valamint kiváló hely- és személyismeretének felhasználásával, alapos adatgyűjtésbe kezdett, melynek során körvonalazódott a kábellopás lehetséges elkövetői köre.
Mindezek eredményeként július 25-én öt személyt, hallgattak ki gyanúsítottként, akik mindannyian beismerő vallomást tettek. A rendőri munkát kettős siker koronázta, mivel a taktikailag jól felépített kihallgatásnak, valamint a mindenre kiterjedő házkutatásnak köszönhetően az öt főből két személy számos kerékpárlopást is beismert. Egyi-
kőjük még azt is megmutatta, hogy honnan tulajdonították el a főleg lakattal lezárt kétkerekűeket.


Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477