Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

„Adjon az isten bort, búzát, békességet!”

kr kantalasA hagyományteremtés szándékával december 23-án a kántálás régi-régi hagyományát elevenítettük fel, természetesen olyan formában, ahogy azt a mai városi lét lehetővé teszi, tette.

A negyedik vasárnap délutánján szépen öltözött 10-15 ember, kezében gyertyával énekelve elindult a Rózsa utcából az Ezüsthíd Gondozóházhoz, ahol - kezükben az énekek szövegével - izgatottan vártak a lakók. A régi emlékek és az újdonság hatására is meghatódott, könnyes szemű idősek hálás köszönete után folytattuk utunkat a városi könyvtárhoz. Közös énekünket - addigra már 25-30-an lehettünk - gitár- és trombitakíséret tette emelkedettebbé. Folyamatosan csatlakoztak a lakók hozzánk, nyíltak az ablakok, villogtak a vakuk. Mindenki boldog mosollyal nyugtázta tevékenységünket. A főtéren már 40-50 fő állta körül a város karácsonyfáját, és közösen szállt az ének mindenfelé. A végén még kisebb csoportokban is folytatták az éneklést az emberek.
Bizonyára voltak, lehettek szkeptikusok az ötlet hallatán, de a támogatók, a pozitív visszajelzések arról győztek meg bennünket, hogy ezt folytatni kell, és az adventi ünnepkör alkalmaiban helye van a jövőben is.
Druzsbovszki Istvánné

Nagyszerű volt a kántálás

Nagyon nagy ötlet és nemes cselekedet volt, hogy decemberben a városban először láthattunk kántálást. Én személyesen nem ismerem az ötletgazdákat, de így is fogadják szívből jövő elismerésemet és köszönetemet. A téren nagyon sokan voltunk és olyan megható volt, hogy együtt énekelt mindenki. Legyen jövőre is ilyen!
Magyar Gyuláné Klára


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477