Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Szüreti mulatság a Hunyadiban

kr szuretAz ősz egyik legszebb eseménye a szüret. Dalok, mesék, népszokások, babonák színes szövevénye övezi a magyar szőlőt, a magyar bort.
A szüret nemcsak munkát, hanem örömünnepet is jelent. Vidámság és jókedv üt ekkor tanyát a szőlőkoszorúzta hegyekben és a szőlőskertekben.


Hajdan kihagyhatatlan eseménynek számított, melyre készültek, és egy egész éven át emlékeztek a családok.
Szüretkor kivonult a falu apraja- nagyja a hegyre, és eljöttek a rokonok, a barátok, hogy segítsenek a munkában, majd virradatig tartott a mulatság, folyt a bor.
November 23-án, a szüreti díszletbe öltözött aulában, a 3. a és 3. b osztályos tanulók egy nagyon hangulatos szüreti hagyományőrző műsorral elevenítették fel a népszokásokat.
A „szőlőpásztorkodó” kislányok csengő énekszója, az Érik a szőlő kezdőtánc, és a nyárbúcsúztató kedves rigmusok már az elején jókedvre vidították a közönséget. Szüreteltek, majd vigadtak, a fülbemászó népzenékre több koreográfiában nagyon ügyesen táncoltak. Közben vicces strófákban élhettük át, mi is folyik a szőlőhegyen. Hogyan megy a munka, teli van-e már a puttony, a kosár, hogyan mulat a csősz a présház előtt, megtalálta-e a szíve párját, aki kereste, és folyt a must is a lopóból. Nagy volt a dínom-dánom, gyönyörűen szólt a nóta, és a népviseletbe öltözött kisdiákok élvezték, mint ahogyan mi is a közönség soraiból. A műsor végén minden vendéget finom pogácsával kínáltak. A szüreti forgatókönyvet és tánckoreográfiát Czár Judit Bianka néni „álmodta meg”, és karöltve Nagyné Tóth Zsófia, Majoriné Veres Éva és Ráczné Csordás Tímea tanár nénikkel tanították be a gyerekeknek.
Köszönjük ezt a vidám műsort, nagyon élveztük.
Borjus Virág 7. a


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477