Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Isten áldd meg a magyart!

Január 22-ét 1989 óta ünnepeljük a magyar kultúra napjaként, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le szatmárcsekei birtokán nemzeti imánknak, a Himnusznak kéziratát. Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések, rendezvények alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti örökségünk erősítésének, felmutassuk, továbbadjuk szellemi- és tárgyi értékeinket. A tiszaújvárosi Nikodemus Otthon lakóközössége szőttesekből, hímzésekből, népi kultúránk tárgyaiból rendezett „Isten áldd meg a magyart” című kiállítással készül e jeles napra. A Nikodémus Otthonban kiállított tárgyakat Bücs Béláné, Hornyák Józsefné, Dr. Koncz Erzsébet, Soós Zoltánné, Szokolyai Károlyné és Szabó Andrásné munkáiból állítottuk össze.
Varga-Somogyi Istvánné


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477