Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Testvérek gyűrűjében

kr elsobabaVati Ádám Péter lett 2019 Tiszaújváros legelső babája. Január 2-án 22 óra 55 perckor született 4050 grammal és 57 centiméterrel, pont ugyanannyival, mint a bátyja, Bajtai Patrik.


- Nagymamámnál voltam, amikor anya telefonált, hogy megérkezett Ádi - meséli Patrik.- Nagyon várom már, hogy kicsit nagyobb legyen, mert majd együtt fogunk játszani és megtanítom focizni.
- Én is nagyon vártam már, hogy megszülessen - mondja Vati Nóra, Ádám nővére. - Szívesen segítek olyan dolgokban, ami nekem való feladat. Például, hozom a cumisüveget, ha szükség van rá.
Ádám mozaikcsaládba született, ami azt jelenti, hogy az édesapának és az édesanyának is korábbi kapcsolatából már született egy-egy gyermekük. Így szép, nagy család veszi körbe az újszülöttet, aki harmadik gyerekként érkezett. A gondoskodás látszik a nagy testvéreken, egy percre sem mozdulnak el a kicsi Ádám mellől. Az újdonsült kistestvért azonban szemlátomást nem érdekli a felhajtás. A nagyok próbálják óvatosan ébresztgetni, hogy mi is meglássuk, milyen érdeklődve szemléli a körülötte lévő világot, de Ádám nem törődik velünk. Édesen az igazak álmát alussza, olykor elmosolyodva, mintha huncutul azt gondolná: „Csináljatok, amit akartok, én inkább alszom.”
- Ez a nagy nyugalom csak átmeneti állapot - mondja mosolyogva Balog Andrea, az édesanya. - Éjszaka gondoskodik róla, hogy ébren tartsa a családot. De nem panaszkodom, még nagyon az elején vagyunk, szokjuk egymást, az új helyzetet, hiszen még csak egy napja vagyunk itthon. A terhesség problémamentes volt, szüléskor, bár rövid volt, fellépett egy kis komplikáció, a köldökzsinór a nyaka köré tekeredett, ami okozott némi ijedséget, de probléma szerencsére nem lett belőle.
- Szerintem én jobban aggódtam - mondja meghatódva Vati János, a büszke apa. - Volt egy pont, ami nagyon nehéz volt nekem. Láttam, hogy leesik a pulzusszám, elég nyugtalanító volt, de a végére minden jóra fordult, még meg is könnyeztük. Egy erős, egészséges gyermekünk született és ez a legfontosabb.
A baba nevét közösen választották. Az Ádám nevet a szülők együtt találták ki, apuka viszont szerette volna a Pétert is, így állt össze a Vati Ádám Péter.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477